Fullt program Multiplié dansefestival
Sted
Babel - visningsrom for kunst, DansiT, LKV - Lademoen Kunstnerverksteder, Rosendal Kafé, Rosendal Teater, Verkstedhallen Scene
Lengde
18. mars - 25. mars
lørdag 18. mars 2023 - kl.00:00
søndag 19. mars 2023 - kl.00:00
tirsdag 21. mars 2023 - kl.00:00
onsdag 22. mars 2023 - kl.00:00
torsdag 23. mars 2023 - kl.00:00
fredag 24. mars 2023 - kl.00:00
lørdag 25. mars 2023 - kl.00:00

Multiplié 2023 – La oss gjøre det sammen!

Multiplié dansefestival er tilbake i mars, klar for å utfordre og trosse tradisjonelle ideer om teknikk, estetikk, koreografi og forestillingsformat!

Multiplié dansefestival presenterer dans og koreografi som tøyer og bøyer vår forståelse av hva dans kan være og for hvem. Multiplié er DansiTs største arrangement. 

Flere tråder veves sammen gjennom årets festival. Vi presenterer verk med teknikker utenfor den vestlige dansetradisjonen, verk som hyller mangfoldige og kompliserte kvinnelige krefter, verk som utfordrer kjønnsnormer, og verk som viser ulike stemmer og kropper på scenen. 

I årets festival samarbeider vi også med den iranske dansekunstneren og teoretikeren Maryam Bagheri Nesami om prosjektet folded possibilities. Med dette prosjektet foreslår Maryam et alternativt rammeverk for kuratering, for å skape plass for kunstnere som er forfulgt av risiko og fare. 

I tillegg til å invitere nasjonale og internasjonale kunstnere, er vi opptatt av å samarbeide med lokale dansere og koreografer, og har derfor invitert ulike kunstnere og kompanier fra Trondheim til å være vertskap for flere arrangementer under festivalen.

Hvorfor er Multiplié en festival? Det som er så spesielt og vakkert med festivalformatet er styrken som ligger i at så mange og mangfoldige stemmer høres over så få dager. Festivalen har kraften til de mange, som alle eksisterer sammen.

Vi håper du blir med oss, så vi kan se sammen, snakke sammen, danse sammen og oppleve alt – sammen.

Arrangeres av DansiT i samarbeid med Rosendal Teater

Program

Se hele programmet

Praktisk festivalinfo

PRISER: 

Mange av våre arrangementer under festivalen er gratis, men enkelte krever at du melder deg på i forkant.

Betal det du kan ut fra egen økonomi på tidspunktet du kjøper billetten. Vi har satt den veiledende prisen til 150kr, og det er opp til deg om den passer din økonomiske situasjon.

Har du råd til en høyere billettpris? Flott! Ved å velge en høyere billettpris gjør du det mulig for andre å betale mindre.

Billettpriser / ticket prices:

Nivå 1:250kr
Nivå 2: 200kr
Nivå 3: 150kr
Nivå 4: 100kr
Nivå 5: 75 kr

TILGJENGELIGHET:

Universell utforming

Rosendal Teater er universelt utformet, og alle plan er tilgjengelig med rullestol. Er du rullestolbruker og skal på forestilling – kontakt oss, så vi kan tilrettelegge best mulig for opplevelsen din! Nedgang til rampe for publikum med rullestol eller nedsatt bevegelighet finner du helt til venstre foran hovedinngangen til nybygget. Ta kontakt med oss på info@rosendalteater.no, og fortell oss hva du eventuelt trenger av ekstra tilrettelegging – vi ønsker at teatret skal være tilgjengelig for alle!

Verkstedhallen og DansiT – Svartlamon er universelt utformet, og alle plan er tilgjengelig med rullestol.

Babel – Visningsrom for kunst vil være tilrettelagt for rullestol. Alt er på et plan og mulig å navigere med rullestol. Det er ikke toalett tilgjengelig på arenaen.

Lademoen Kunstnerverksted er dessverre ikke tilrettelagt for rullestol.

Tilrettelegging

Berøringsvisning: 

En berøringsvisning – også kalt “touch tour” – er en guidet opplevelse for blinde/svaksynte i forkant av den aktuelle forestilling hvor scenografi, kostyme eller andre sentrale elementer presenteres på en taktil og beskrivende måte. Varighet er vanligvis ca 30 minutter.  

En berøringsvisning arrangeres som regel i kombinasjon med at forestillingen skal synstolkes, men noen forestillinger er også aktuelle for kun en av delene.  

Synstolkning: 

En synstolk tolker den visuelle informasjonen som ellers fås gjennom synssansen. Synstolkingen skal beskrive og informere om hvem som er til stede, hva som skjer, kroppsspråk, nonverbal kommunikasjon og hvordan ting ser ut og er plassert i forhold til hverandre. Synstolkeren gjør et forarbeid i samarbeid med kompani for å bli enige om type språk/begreper, stemning og elementer.   

Publikum som ønsker slik tolkning, får utdelt headphones ved ankomst og kobler seg på en «live stream» hvor de lytter til en live tolkning av det som foregår mens de sitter plassert sammen med resten av publikumsgruppa.  

Tegnspråktolkning: 

En tegnspråktolk tolker og gjengir det som ellers fås gjennom hørselssansen. Også her kreves det noe forarbeid, og det er vanlig at tegnspråktolken ser en eller flere prøver for å danne seg et