DansiT inngår i flere typer co-produksjon og samarbeid, både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Alle profesjonelle dansekunstnere og kompanier kan inngå i et slikt samarbeid. Som co-produsent kan DansiT bidra med produksjonsstøtte, produksjonstid i dansesalen, residens i Husly kunstnerresidens, kunstnerisk veiledning, produsentbistand, hjelp med praktisk tilrettelegging og presentasjon av forestillingen/prosjektet.

Henvendelser angående co-produksjon rettes til:
arnhild(at)dansit.no og ingeborg(at)dansit.no

Lokal co-produksjon

DansiT inngår i eller initierer hvert år flere lokale co-produksjonssamarbeid, og produserer forestillinger/prosjekter med formål om å styrke det profesjonelle dansemiljøet i regionen. Det er en forutsetning ved henvendelse om et slikt samarbeid at produksjonen involverer en eller flere dansekunstnere med lokal tilknytning.

2022

Løhre/Wieczorek: Body to dance

– ImproDans Trondheim: ImproStunt på Rotvoll kunstnerkollektiv

– Y to C – Yaniv Cohen: Flekker

– Anna Thu Schmidt: How to read water #4

– Teig/With: Re-form (forprosjekt)

– Yasen Vasilev: IMPOSSIBLE ACTIONS

Lokal co-produksjon tidligere år

2021

– Guo/Løhre/Schmidt – Quantum Entanglement #2

– Aspli / Hoang / Rechsteiner / Schmidt: Byen i bevegelse

– ImproDans Trondheim: ImproStunt høst 2021 & vår 2022

– Schmidt/Ellingsen: How to read water #3

– Y to C – Yaniv Cohen – Flekker

– Jenny Beyer / Nina Wollny / Chris Leuenberger: DEUX

– Kompani Morell: FORELSKA!

2020

– Guo/Løhre/Schmidt: Quantum Entanglement

– Løhre/Wieczorek: Solidarność / Solidaritet

– Michael Aspli: Forest within  

2019

– Montage: SPOTS ARE BACK

– Teater og dans bak murene: Innenfra og Ut

– Buxbom & Palmer: Deceptive Cadence

– Kompani Trondheim: Tråd

2018 Panta Rei Danseteater – Det vi ikke ser

DansiT har i 2018 valgt å gå inn som co-produsent for danseforestillingen Det vi ikke ser av Panta Rei Danseteater. Produksjonen gir lokale dansekunstnere en mulighet til å jobbe med et etablert kompani. Forestillingen koreograferes av den internasjonalt anerkjente koreografen Erik Kaiel. Fire lokale dansekunstnere er valgt ut gjennom audition til å være utøvere i forestillingen. De fire dansekunstnere er også valgt ut til å delta i Panta Reis talentprogram TILT Grow.

Forestillingen Det vi ikke ser ble produsert på DansiT i Trondheim i august 2018, og hadde premiere i en privat leilighet i byen 01. september. Forestillingen skal videre turnere Midt-Norge og Oslo, høsten 2018 igjennom Dansenett Norge.

2017  Y to C – Yaniv Cohen – You look like you

En intim og lekende forestilling som blir til gjennom risiko og eksperimentering i samspill med publikum. Forestillingen ble programmert til Bastard-festivalen 2017 av Teaterhuset Avant Garden og DansiT. DansiT co-produserte forestillingen i Trondheim, og har holdt audition for lokale dansekunstnere som medvirker i forestillingen.

2016 Husby/Kittelsen – Svisj Svosj

I barneforestillingen SVISJ! SVOSJ! tas barna med inn i en tegning i storformat. Fra gjenkjennelige barnetegninger til lyder av papir, ledes publikum inn i kunstens verden. Ved å leke med materiell som barn bruker i sin egen hverdag og kombinere det med lydkulisse og samtidsdans skapes møter mellom det konkrete og det abstrakte, det kjente og det ukjente.

2015 Mari Bø – Den dansende veggen

En danseforestilling for barn mellom 4-6 år med se spennende og kanskje litt rare former, morsomme lyder og en vegg som kan danse.

2014 Kompani Trondheim – Cme

Kompani Trondheim undersøkte i denne forestillingen hvordan sosiale medias konstruerte bilde av det «perfekte liv» kan påvirke vår egen hverdag. Det ble arrangert en paneldebatt i tilknytning til forestillingen.

2013 Emilie B. Thun – LULLABIES for those who cannot sleep