Forestillinger Fullt program Multiplié dansefestival
Pris
Betal det du kan 75kr – 250kr
Sted
Rosendal Teater - Sal 1
Lengde
1 time
lørdag 18. mars 2023 - kl.20:00 Billetter
søndag 19. mars 2023 - kl.20:00 Billetter

Heftig, rytmisk og kraftfullt fra et av de ledende kompaniene innen afrikansk diasporadans i Europa og Norden!

Jazz Ain´t Nothing But Soul er en storslagen danseforestilling og konsert i ett. Dansen som protagonist leder musikerne og sangerne inn i sjelfull og soul/gospel-inspirert sang med afrikanske og karibiske rytmer og bevegelser som spenner seg over Atlanteren og generasjoner. 

Tabanka Dance Ensemble lager engasjerende dansekunst basert på ekstroverte og rytmiske uttrykksformer fra Afrika og Karibia. Med Jazz Ain’t Nothing But Soul formidler de dans og sang som har vært sentrale i kampen mot segregering, apartheid, slaveri og rasisme, og som videre har formet de sang – og danseformene som verden elsker å både høre på og engasjere seg med. 

Tabanka utforsker dansens potensial som sosial endringsagent, og slipper publikum inn i et rom de ellers sjeldent får oppleve – et rom som viser hvordan afrikanere har revitalisert og besjelet seg selv etter umenneskelige erfaringer over mange generasjoner. Jazz Ain´t Nothing But Soul aktiviserer vitale krefter for å kunne fortsette stå i kampen, men er også en spirituell og skamløs hyllest til øyeblikkene mellom alt det tunge og skaper et pusterom som skal fylles med glede, over å være i live, over å være sammen.

Et dagsaktuelt verk som peker tilbake og fram

«Jazz Ain´t Nothing but Soul er et rikt verk skapt på rytmens og melodiens tradisjoner», sier Tabankas kunstneriske leder og koreograf Thomas Talawa Prestø.

Der forestillingen tar oss dit hvor jazzdansen opprinnelig kommer fra, refererer den også til rettighetskampen som fremdeles pågår, blant annet gjennom Black Lives Matter.

Jazz Ain’t Nothing but Soul kan leses som et innlegg i debatten om rasisme, diskriminering og avkolonisering, men bør uansett oppleves – som en rik hyllest av afrikansk overlevelse og kraften som ligger i dansen, sangen og rytmene.

Billetter – lørdag 18.03 kl. 20:00 Billetter – Søndag 19.03 kl. 20:00

Søndag 19. mars tilbyr vi synstolkning av forestillingen. Trykk her for mer informasjon.

Kunstnersamtale med Thomas Talawa Prestø 19. mars etter forestillingen.

Forestillingen er en del av Multiplié dansefestival 2023

Medvirkende

Kunstnerisk leder, koreograf og produsent: Thomas Prestø

Assisterende koreografer: Joel Ramirez, Wolman Luciano

Danseteknisk ansvarlig: Wolman Luciano

Dansekapteiner: Wolman Luciano, Lacky Mahamed

Komponist og låtskriver: Monica Ifejilika

Komponist og rytmesist: Sidiki Camara 

Perkusjon og instrumenter: Sidiki Camara, Solo Diarra

Fortolkende sangere: Tracee Meyn, Siv Iren Misun, Stian Omole Jensen, Sanyu Nsubuga

Fortolkende dansere: Wolman Michelle Luciano, Joel Ramirez, Lacky Mahamed, Shirley Langhelle, Dana Hamburgo, Sarjo Sankareh

Lysdesign: Reidar Richardsen

Kostyme: Mo9k

Foto: Tale Hendnes, Maskinen & Ayi