Fullt program Kurs og samtaler Utvidet program
Pris
Gratis
Sted
HAVET, Rosendal Kafé
torsdag 14. september 2023 - kl.18:00

Ankomst / Tilgjengelighet

– Vi oppfordrer publikum til å bruke kollektiv transport eller sykkel
– Parkering for forflytningshemmede er på langsiden av bygget, mot bensinstasjonen
– Trappefri adkomst via inngangen til Rosendal Teater
– Presentasjon og samtale tegnspråktolkes

Hvordan er det å være kunstner med funksjonsnedsettelse i Norge i dag?

Til høstens første DansiT-salong blir det presentasjon og samtale om kunnskapsrapporten Tilgjengelige kunstnerskap? Et kunnskapsprosjekt om kunstnere med funksjonsnedsettelser i Norge (2023). Den identifiserer drivkrefter og barrierer for at personer med funksjonsnedsettelser skal kunne jobbe som profesjonelle kunstnere. Resultatene viser at barrierene er større enn drivkreftene, og kunstnerne i denne studien melder om en nærmest normalisert ekskludering fra kunstfeltet.

Last ned hele rapporten her.

Med oss denne kvelden er tre av de totalt fem forskerne bak rapporten: Tone Pernille Østern – professor i kunstfagdidaktikk ved NTNU, Terje Olsen – forskningsleder ved Fafo og Elen Øyen – Produsent og dansekunstner i Danselaboratoriet / DansiT. 

Det blir i tillegg en samtale rundt temaene moderert av Ragnhild Arntsen.

Foto: Elen Øyen

Etter presentasjon og samtale blir det “stolo” (improvisasjon med stol) ledet av Danselaboratoriet, og funky musikk fra Reggie Got Beats!

Arrangementet er et samarbeid mellom NTNU og DansiT. 

Hva er DansiT-salong?

Bli med på DansiT-salong og opplev kunstnere i samtale, tverrfaglige møter og dans. En unik blanding av faglig inspirasjon og fest!

Når DansiT holder salong er det lite som slekter på det franske overklassefenomenet fra 1600- og 1700-tallet. Men noe har de likevel til felles. Konversasjonen, og en fin sittegruppe.

DansiT-salong er en ny kuratorisk ramme bestående av samtaler og tverrfaglige møter med og mellom aktuelle kunstnere, etterfulgt av tid og rom til å danse sammen, DJ og fest. Salongen dykker inn i kunstnernes sterke engasjement i spesifikke interesser, tematikker eller problemstillinger, sett fra ulike faglige eller filosofiske perspektiver. En deilig stund for undring, nerding og kunnskap. Og etterpå danser vi!

For høsten 2023 inviterer vi til tre DansiT-salonger med påfølgende fest:

– Torsdag 14. september kl. 18:00 i Rosendal Kafé

– Lørdag 7. oktober kl. 19:00 på HAVET arena

– Fredag 10. november kl. 19:00 i Rosendal Kafé