Fullt program Kurs og samtaler Utvidet program
Pris
Gratis
Sted
Rosendal Kafé
Lengde
Hele kvelden
fredag 10. november 2023 - kl.19:00

Samtalen tegnspråktolkes

En tegnspråktolk tolker og gjengir det som ellers fås gjennom hørselssansen. Det kan variere i hvor stor grad forestillingen eller aktiviteten tegnspråktolkes – om det gjelder all tale, sangtekst og musikk eller kun enkelte deler. Vi tekster også noen av forestillingene/aktivitetene.

Les mer om tilgjengelighet og tilrettelegging

I år er det 30 år siden Dansens År ble arrangert!

Dansens År satte virkelig dans på agendaen. Programmet den gang var stappfullt av dans fra nord til sør. Det var en fantastisk feiring som synliggjorde den samtidige dansekunsten. 

På 30 år har det skjedd mye med dansekunsten i Norge – både nasjonalt og regionalt. Vi har invitert et knippe dansekunstnere som bor og virker i Trøndelag til en samtale om dansens utvikling i fylket. Som innledning til samtalen vil daglig leder ved Danseinformasjonen, Sigrid Ø. Svendal, holde foredraget «Tretti år på tretti minutter» hvor vi ser på den nære dansehistorien. 

Resten av kvelden setter DJ Kitty Amore stemninga, og vi prøver oss på noe helt nytt: Dansekaraoke!

Arrangementet er et samarbeid mellom Danseinformasjonen og DansiT, og er støttet av Kulturrådet.

Hva er DansiT-salong?

Bli med på DansiT-salong og opplev kunstnere i samtale, tverrfaglige møter og dans. En unik blanding av faglig inspirasjon og fest!

Når DansiT holder salong er det lite som slekter på det franske overklassefenomenet fra 1600- og 1700-tallet. Men noe har de likevel til felles. Konversasjonen, og en fin sittegruppe.

DansiT-salong er en ny kuratorisk ramme bestående av samtaler og tverrfaglige møter med og mellom aktuelle kunstnere, etterfulgt av tid og rom til å danse sammen, DJ og fest. Salongen dykker inn i kunstnernes sterke engasjement i spesifikke interesser, tematikker eller problemstillinger, sett fra ulike faglige eller filosofiske perspektiver. En deilig stund for undring, nerding og kunnskap. Og etterpå danser vi!

For høsten 2023 inviterer vi til tre DansiT-salonger med påfølgende fest:

– Torsdag 14. september kl. 18:00 i Rosendal Kafé

– Lørdag 7. oktober kl. 19:00 på HAVET arena

– Fredag 10. november kl. 19:00 i Rosendal Kafé