Fullt program Kurs og samtaler Utvidet program
Pris
Gratis
Sted
Rosendal Kafé
Lengde
Hele kvelden
fredag 10. november 2023 - kl.19:00

Foredraget og samtalen tegnspråktolkes

En tegnspråktolk tolker og gjengir det som ellers fås gjennom hørselssansen. Det vil variere i hvor stor grad forestillingen eller aktiviteten tegnspråktolkes – om det gjelder all tale, sangtekst og musikk eller kun enkelte deler.

Les mer om tilgjengelighet og tilrettelegging

Dansens År i 1993 satte virkelig dans på agendaen. Programmet den gang var stappfullt av dans fra nord til sør, og var en fantastisk feiring som synliggjorde den samtidige dansekunsten. 

På 30 år har det skjedd mye med dansekunsten i Norge – både nasjonalt og regionalt. Til høstens siste DansiT-salong er vi så heldige og får besøk av daglig leder ved Danseinformasjonen, Sigrid Ø. Svendal, som skal holde foredraget «Tretti år på tretti minutter» som tar for seg norsk dansehistorie de siste 30 åra på, ja, 30 minutter. Fjoh! Vi har også invitert et knippe dansefolk som bor og virker i Trøndelag til en samtale om dansens utvikling i fylket hvor vi ser på den nære dansehistorien. Dette blir både lærerikt, mimrende og gøy!

Resten av kvelden setter DJ Kitty Amore stemninga, og vi prøver oss på noe helt nytt: Dansekaraoke!

Program for kvelden:

19:00 Velkommen
Foredraget «Tretti år på tretti minutter» av daglig leder ved Danseinformasjonen, Sigrid Ø. Svendal

19:45 Panelsamtale med Anna Nordanstedt (daglig leder ved Dans i Trøndelag, koreograf og dansekunstner), Tomas Vikeland (daglig leder og eier av RAW Dance Studio, og aktiv utøver innen blant annet hip hop), Karoline Ellingsen Wheeler (frilans danser og scenekunstner, del av PRAXIS Trondheim og Kompani Morell) og Arnhild Staal Pettersen (kunstnerisk og daglig leder ved DansiT).

21:00 DJ Kitty Amore og dansekaraoke frem til kl. 24:00

Arrangementet er et samarbeid mellom Danseinformasjonen og DansiT, og er støttet av Kulturrådet.

Hva er DansiT-salong?

Bli med på DansiT-salong og opplev kunstnere i samtale, tverrfaglige møter og dans. En unik blanding av faglig inspirasjon og fest!

Når DansiT holder salong er det lite som slekter på det franske overklassefenomenet fra 1600- og 1700-tallet. Men noe har de likevel til felles. Konversasjonen, og en fin sittegruppe.

DansiT-salong er en ny kuratorisk ramme bestående av samtaler og tverrfaglige møter med og mellom aktuelle kunstnere, etterfulgt av tid og rom til å danse sammen, DJ og fest. Salongen dykker inn i kunstnernes sterke engasjement i spesifikke interesser, tematikker eller problemstillinger, sett fra ulike faglige eller filosofiske perspektiver. En deilig stund for undring, nerding og kunnskap. Og etterpå danser vi!

For høsten 2023 inviterer vi til tre DansiT-salonger med påfølgende fest:

– Torsdag 14. september kl. 18:00 i Rosendal Kafé

– Lørdag 7. oktober kl. 19:00 på HAVET arena

– Fredag 10. november kl. 19:00 i Rosendal Kafé

Hva er dansekaraoke?

😻Betty og Kitty 😻 inviterer til en ny type selskapslek som gjør godt for kropp og sjel i mørketiden! Dansekaraoke er en tvist på det universelt etablerte karaokekonseptet. Men istedenfor sang, skal det danses! 💃Du kan velge fra spesifikke dansesjangre eller komme med requests til sjanger/låt. Deretter får du dansegulvet og spotlyset for deg selv, eller du kan velge å dele det med flere. Dansekaraoke er selskapsleken der alle som elsker å danse skal få skinne, og kan gjøres som solo, duo eller gruppe.

“Life is better when you dance!”

La oss prøve det ut – sammen!