Fullt program Kurs og samtaler Utvidet program
Pris
Gratis
Sted
HAVET
Lengde
Hele kvelden
lørdag 7. oktober 2023 - kl.19:00

Tilgjengelighet

Det er parkering for forflytningshemmede på området. Samtalen tegnspråktolkes.

En tegnspråktolk tolker og gjengir det som ellers fås gjennom hørselssansen. Det kan variere i hvor stor grad forestillingen eller aktiviteten tegnspråktolkes – om det gjelder all tale, sangtekst og musikk eller kun enkelte deler. Vi tekster også noen av forestillingene/aktivitetene.

Les mer om tilgjengelighet og tilrettelegging

“People sang, chanted or drummed, stared at the lifelike animals around them, and perhaps got high: the cave as an ideal venue for a rave.”

Barbara Ehrenreich

DansiT, HAVET Arena og Mia Habib Productions inviterer til semesterets andre DansiT-salong.

Velkommen til CAVE RAVE! 

Rett fra de gamle hulene på Leka, til HAVET i Trondheim, vil årets rave finne sted den 7. oktober i Langhuset! 

Før raven kan de som ønsker ta del i en samtale omkring hulen som historisk og rituelt sted. Samtalen vil starte klokka 19:00, ledet av koreograf og danser Mia Habib, som kommer rett fra isolasjon i en hule på Leka. I forbindelse med sitt pågående prosjekt Psychedelic Cave inviterer hun med gjester til samtale om hulen – som nyaktuelt tilfluktsrom, fellesskaprom, og som rituelt sted knyttet til magiske ritualer. 

I Nord-Trøndelag finner man den største samling hulemalerier i Norge og sannsynligvis i hele Nord-Europa. Forskere har uttalt at hulemaleriene på denne kyststrekningen vitner om at hulene ikke har vært brukt som bosteder, men som rituelle steder hvor våre fjerne forfedre kan ha brukt hulen og dets mørke til å komme i kontakt med andre verdener.

Etter samtalen baker det løs med rave – dans deg klam og lykkelig til huleriske toner fra selveste Spillelisterytter Finn Krisp (Arnfinn Killingtveit) resten av kvelden til langt over leggetid, i et rom utviklet av scenograf Liam Alzafari i samarbeid med Mia Habib. 

Program

Kl. 19:00: Samtalen starter og varer i ca 60 minutter. Samtalen blir tegnspråktolket.

Etter samtalen vil det være mulig å oppholde seg i rommet, spise deilig indisk street food fra Diverse Kitchens food truck utenfor eller ta seg et forfriskende bad og badstu.

Kl. 21:00 varmer vi opp til hulerisk rave – og resten blir historie! NB: 18 års aldersgrense.

Medvirkende

Arrangør: DansiT, HAVET Arena og Mia Habib Productions
DJ: Arnfinn Killingtveit
Scenografi: Liam Azafar 

Hva er DansiT-salong?

Bli med på DansiT-salong og opplev kunstnere i samtale, tverrfaglige møter og dans. En unik blanding av faglig inspirasjon og fest!

Når DansiT holder salong er det lite som slekter på det franske overklassefenomenet fra 1600- og 1700-tallet. Men noe har de likevel til felles. Konversasjonen, og en fin sittegruppe.

DansiT-salong er en ny kuratorisk ramme bestående av samtaler og tverrfaglige møter med og mellom aktuelle kunstnere, etterfulgt av tid og rom til å danse sammen, DJ og fest. Salongen dykker inn i kunstnernes sterke engasjement i spesifikke interesser, tematikker eller problemstillinger, sett fra ulike faglige eller filosofiske perspektiver. En deilig stund for undring, nerding og kunnskap. Og etterpå danser vi!

For høsten 2023 inviterer vi til tre DansiT-salonger med påfølgende fest:

– Torsdag 14. september kl. 18:00 i Rosendal Kafé

– Lørdag 7. oktober kl. 19:00 på HAVET arena

– Fredag 10. november kl. 19:00 i Rosendal Kafé