“hello brother” utfordrer konvensjonene for hva en kropp eller et samfunn kan eller skal være
Geir Hytten og Stian Vikjord Danielsen er ikke brytere, ikke brødre, ei heller olympiske mestere. Men med utgangspunkt i brødrene Rønningen har de ikledd seg bryteverdenens konkrete natur, og omfavnet dens former og regler. Brytingen blir her et bilde på et makrosamfunn hvor normer og konvensjoner setter grenser for hva man kan, og ikke kan foreta seg. Samtidig gir de kjempende kroppene på brytematten foran oss et mikroskopisk innsyn i menneskets håndtering av livet.
I “hello brother” vil Hytten bort fra nyliberalismens fokus på individet og potensialet i enkeltmennesket, og søker isteden mot en opplevelse av fellesskap, «noe større», noe «mer enn seg selv», at vi kan smelte sammen i en felles kropp.
I fellesskap kan vi oppleve prosesser og forandringer som er utilgjengelige for den enkelte kroppen alene. Kanskje er det nettopp i en slik tilstand av fellesskap at vi kan begynne å lete etter det menneskelige potensialet?
Geir Hytten er utdannet danser og koreograf fra London Contemporary Dance School og Laban (MA) London.
Hytten har samarbeidet med flere internasjonale kompanier som Punchdrunk, Vincent Dance Theatre, The Cholmondeleys and The Featherstonehaughs, Frantic Assembly/National Theatre -Scotland, Daniel Kramer/Frauke Requardt (Sadler’s Wells), Coisceim, og National Theatre -London og Complicite.
I Norge har han samarbeidet med kunstnere som Jo Strømgren Kompani, Impure Company, Brageteatret, Ulf Nilseng, Kjersti Engebretsen, Simone Grøtte, iRo, Katrine Kirsebom og Karstein Solli. Sammen med Marie Bergby Handeland koreograferte og utøvde han forestillingen Vi Synger under Ravnedans (2016). YOUR FAN (2018) var hans andre helaftens forestilling, og hello brother (2019) har premiere under Multiplie dansefestival 2019.
Ide/Koreografi/Dans: Geir Hytten
Dans: Stian Vikjord Danielsen
Musikk: Sjur Miljeteig
Scenografi/Lys/ Kostyme: Corentin Jean-Paul Marcel Leven
Ytre Øye: Terje Tjøme Mossige
Co-produsent: DansiT
Støttet av: Kulturrådet og FFUK