Full program Workshops and talks
Price
Gratis
Location
Rosendal Teater
Duration
1 time
Wednesday 16. October 2019 - kl.17:30

Velkommen til samtale i forbindelse med forestillingen GLEMT av Simone Grøtte en danseforestilling med den brutale nordnorske krigshistorien som bakteppe.

I panelet sitter Marit Heldal fra Gjengen i Ryggen, Ingvild Hagen Kjørholt fra Falstadsenteret, og scenekunstner fra Bosnia Azra Halilovic. Ordstyrer er tekstforfatter og journalist Anna Lian.

Samtalen vil ta utgangspunkt i tematikken i forestillingen: Hva skjer med minnet gjennom generasjoner? Hva er det som blir formidlet når minnene om krigen forvitrer mer og mer? Hvorfor er det viktig at disse minnene videreføres i dag? Panelet reflekterer over flyktninger, kriger og samfunn da vs. nå. Kan man forstå nåtiden uten å forstå fortiden?

Ingvild Hagen Kjørholt

Ingvild Hagen Kjørholt er Faglig leder ved Stiftelsen Falstadsenteret og postdoktor i allmenn litteraturvitenskap ved Institutt for språk og litteratur. Hun er også juryleder for NTNUs litteraturpris. Gjennom jobben på Falstadsenteret ser hun blant annet på hvordan krigsminner forvaltes.

Marit Heldal

Marit Heldal er høgskolelektor i pedagogikk ved Dronning Mauds Minne høgskolen for barnehagelærerutdanning i Trondheim. I tillegg jobber hun med Gjengen i Ryggen som er en frivillig forening som vil bedre hverdagen til barn på flukt gjennom bærekraftig solidaritetsarbeid. Hun har i mange år jobbet med flyktningbarn på øya Lesvos i Hellas.

Azra Halilovic

Azra Halilovic er utdannet ved NTNU og har master i drama og teater. Hun er frilans scenekunstner og jobber med dokumentarteater og er forteller. Azra har også en stilling i Trondheim kommune som minoritetskonsulent og er fast spaltist i Adresseavisen. Hun driver den populære kulturpodcasten “Anna og Azra bretter opp ermene” sammen med Anna Lian.

Anna Lian

Ordstyrer, Anna Lian, er utdannet litteraturviter og scenograf og jobber som tekstforfatter og manusforfatter. Hun har tidligere jobbet som kulturjournalist og anmelder i Adresseavisen. Hun driver den populære kulturpodcasten ”Anna og Azra bretter opp ermene” sammen med Azra Halilovic.