Performances Full program
Price
100 / 80 (fredag), 190 / 120 (lørdag)
Location
Verkstedhallen Scene
Duration
1,5 timer (fredag, inkl. paneldebatt) / 2 timer (lørdag, inkl. Åpen Scene for Dans)
Friday 7. November 2014 - kl.13:00
Saturday 8. November 2014 - kl.19:00

Kompani Trondheim tar utgangspunkt i sosiale medier i høsten lokale co-produksjon Cme.

Med Cme ønsker Kompani Trondheim å undersøke hvordan sosiale medias konstruerte bilde av det «perfekte liv» kan påvirke vår egen hverdag. I dagens samfunn kan vi hele tiden sammenligne oss med og søke aksept fra andre. Kommentarfelt, tommel opp, hjerter og andre former for likes gjør det enkelt å få og dele skryt og komplimenter. Gjennom Facebook, Snapchat, Instagram og andre sosiale media har man muligheten til å være tilstede døgnet rundt, også uten direkte fysisk tilstedeværelse.

Men hvor sosialt er det egentlig? Hvilke historier forteller nettsteder som Facebook oss? Og hvilke fortellinger slipper vi egentlig selv gjennom «sensuren»?

Cme er forprosjekt til kompaniets hovedproduksjon i 2015; Happily Never After. Forestillingen etterfølges av en paneldebatt om sosiale medier fredag 7. november og vises sammen med Åpen Scene for Dans lørdag 8. november.

Medvirkende

KOREOGRAFI/UTØVERE: Benedicte Schybaj, Catharina Salberg og Kine Kvarme Tørring VIDEO: Gina Sandberg LYD: Magnus Børmark LYS: Stig Berg CO-PRODUSENT: DansiT STØTTET AV: Trondheim Kommune

Kompani Trondheim ble stiftet i 2012 og består i dag av fem profesjonelle dansekunstnere som har sitt virke i Trondheim. Kompaniet arbeider i møtet mellom jazzdans og moderne dans, med en sterk base i den klassiske teknikken.

Paneldebatt

Paneldebatten ledes av dansekonsulent Eivind Haugland. Foruten en representant fra Kompani Trondheim, sitter følgende personer i panelet:

Thomas Wold er doktorgradsstipendiat ved Psykologisk institutt, NTNU, og forfatter av boken «Mediegenerasjonen: Barn og unge i det nye medielandskapet» sammen med Ingunn Hagen. Han har bl.a. forsket på barn og unges bruk av nye medier, og på hvilke medieuttrykk som anses som problematiske i demokratiske samfunn.

Ane Røvik Wahlen er masterstudent ved Institutt for voksnes læring og rådgivningsvitenskap på NTNU. Hun har en bachelor i kultur- og samfunnsfag med fordypning i teatervitenskap fra Universitetet i Oslo, samt skuespillerbakgrunn med utdanning fra NISS. Temaet for Wahlens masterprosjekt er karrierebygging og konstruksjon av identiteter hos unge voksne.

Kristian Nødtvedt Knudsen er stipendiat i drama/teater fagdidaktikk ved Program for lærerutdanning (PLU), NTNU. Han har en bachelor i Dramaturgi fra Århus Universitet og en master i Dramapedagogikk fra Høgskolen i Bergen. Nødtvedt Knudsen har i tillegg arbeidet som frilans dramapedagog, teaterinstruktør og improvisatør. Med sitt doktorgradsprosjekt ønsker han å undersøke hvordan dramafaget kan stimulere til kritisk refleksjon omkring bruken av sosiale medier.

Billetter

Billetter selges på billettservice.no og i døra før forestilling.