Fullt program Kurs og samtaler Utvidet program
Pris
Gratis
Lengde
1 time 30 min
fredag 5. mai 2023 - kl.12:00
mandag 8. mai 2023 - kl.18:30

Fredag 5. mai kl. 12:00 – 13:30 på Kultursenteret ISAK (sammen med Danseteateret)

Mandag 8. mai kl. 18:30 – 20:00 på DansiT (sammen med Danselaboratoriet)

I denne workshopen får deltakerne muligheten til å teste ut sin relasjon til den fysiske virtuositeten som Nina Wollny bruker i forestillingen “Revisiting Nina’s Solo”. De kan utforske hvordan de kan finne sin egen virtuositet ved hjelp av metodene Nina bruker. 

Å lære om hvordan menneskekroppen fungerer og hvordan de forskjellige delene samarbeider kan ha en sterk og noen ganger til og med magisk innvirkning på bevegelse og tilstedeværelse, og beriker dermed måten vi danser på. Hvor mange ledd har vi i føttene, eller hva er egentlig anatomien til skulderpartiet? Etter mange år med undervisning i ulike deler av verden lærte Nina at denne tilnærmingen ikke bare fungerer for profesjonelle dansere. Etter Ninas syn er vi alle egentlig født som dansere.

Vi vil se på visuelt materiale av kroppens anatomi og snakke om kroppens funksjon, og bruke improvisasjonsoppgaver og enkle repetitive øvelser som inspirasjon for å utforske hvordan vår egen kropp fungerer og hva som er vårt helt eget unike dansetalent. Til slutt skal hver deltaker lage en egen liten solo som på en fysisk måte gjenspeiler den unike virtuositeten som ligger i hver enkelt kropp. Workshopen er åpen for alle interesserte og gir plass for alle til å følge sine egne ønsker og behov. Etterpå skal Nina vise et utdrag fra forestillingen og åpne opp for en samtale om temaet.

Å ha åpne prøver, workshoper, samtaler og refleksjoner har vært og er en viktig del av prosessen i Revisiting Nina’s Solo. Ideen er å vekke interessen for temaet og berike deltakerne. Samtidig har det en innflytelse på videreutviklingen av forestillingen.

https://dansit.no/aktiviteter/revisiting-ninas-solo-nina-wollny-no-de/