Forestillinger Fullt program
Pris
Betal det du kan 75kr – 250kr
Sted
Rosendal Teater - Sal 3
Lengde
1 time
torsdag 25. mai 2023 - kl.19:00 Billetter
fredag 26. mai 2023 - kl.19:00 Billetter

«I Revisiting Nina’s Solo vil jeg invitere deg på en reise gjennom innsiden av kroppen min …»

Revisiting Nina’s Solo er en forestilling av og med Nina Wollny. Gjennom en dypt fysisk dans undersøker hun ulike kropper i en tilstand av konstant forandring; kroppen som forandrer seg med tiden, kroppen som har født, kroppen som har opplevd spontanabort, den gravide og ikke-gravide kroppen. Hvordan ser disse kroppene ut? Hvordan beveger de seg? Hva forventer vi av dem?  Er det plass til ulike uttrykk og opplevelser av disse kroppene eller er det lettere når de holder seg inne i en forutsigbart og forutinntatt form?

Revisiting Nina’s Solo er en dans med en invitasjon til en åpen samtale om det som ofte ikke blir snakket om.

Billetter torsdag 25. mai kl 19:00 Billetter fredag 26. mai kl. 19:00

Etter forestillingen er publikum er velkommen til å bli igjen til en samtale som varer i 30 min.

Foto: Kristoffer Skogheim

Om Nina Wollny

Nina Wollny (DE/NO) fikk sin første sceneerfaring da hun fra 11 til 19 år var med i et ballettkompani for ungdom. Videre fortsatte hun med å studere moderne- og samtidsdans i Nederland. Etter endt utdanning jobbet hun i det Amsterdam-baserte kompaniet anoukvandijk dc som danser, prøveleder og kunstnerisk assistent i mer enn 10 år.  Nina er nå basert i Trondheim, og jobber som freelance dansekunstner med kompanier som Mia Habib Productions og BodyCartographyProject.

Siden 2013 har Nina jevnlig samarbeidet med den tyske koreografen Jenny Beyer som utøver og medkoreograf på Kampnagel i Hamburg, Tyskland. Beyer er initiativtaker og laget konseptet til forestillingen Début (2019). Revisiting Nina’s Solo er inspirert av soloen Nina laget for Début, som inneholdt fire soloer koreografert av fire forskjellige dansekunstnere. 

Nina begynte å undervise dans da hun var 15 år for å utdype sin egen forståelse av kunstformen. I 2004 begynte hun å undervise i en spesifikk metode utviklet i kompaniet anoukvandijk dc, kalt Countertechnique. Fra 2020 har Nina fokusert på å utforske sine egne interesser og metoder for å dele dans basert på hvordan bevegelsene våre forholder seg til menneskekroppens funksjoner og strukturer.

Nylig har Nina blitt inspirert til å dele sin fascinasjon av menneskekroppen gjennom kunstnerisk og performativt arbeid. Revisiting Nina’s Solo markerer begynnelsen av denne prosessen.

Medvirkende

Konsept, koreografi og dans: Nina Wollny  

Musikk: Jetzmann  

Kostyme: Solveig Stolz, inspirert av et konsept laget med Gloria Brillowska

Dramaturgi: Asgerdur G. Gunnarsdottir 

Tekniker: Torje Eikenes

Støttet av: Trondheim Kommune, FFUK

Co-produsent av: DansiT