Fullt program Kurs og samtaler Multiplié dansefestival Utvidet program
Pris
Gratis
Sted
Rosendal Kafé
torsdag 18. april 2024 - kl.20:00

Tilgjengelighet: Tegnspråktolkes på norsk

Arrangementet foregår på engelsk, og tegnspråktolkes på norsk.

En tegnspråktolk tolker og gjengir det som ellers fås gjennom hørselssansen. Også her kreves det noe forarbeid, og det er vanlig at tegnspråktolken ser prøver for å danne seg et bilde av forestillingen og det som skal tolkes. Tegnspråktolken står vanligvis i utkanten av scenerommet, men med lys på seg slik at de er godt synlig for publikummerne som benytter seg av tilbudet.

Hva er DansiT-salong?

Høsten 2023 startet DansiT konseptet DansiT-salong, som består av samtaler og tverrfaglige møter med og mellom aktuelle kunstnere, etterfulgt av tid og rom til å danse sammen. Vi dykker inn i kunstnernes sterke engasjement for spesifikke interesser, tematikker eller problemstillinger. Salongene er et deilig krydder i løpet av sesongen, og vi gleder oss til å prate og danse med alle dere som innimellom ønsker faglig, allsidig og selskapelig påfyll. 

Trenger vi fortsatt å bryte normen?

Vår første DansiT-salong høsten 2023 fokuserte på rapporten «Tilgjengelige kunstnerskap?». Som en oppfølging benytter vi anledningen til å vurdere tilstanden på dansefeltet 20 år etter etableringen av Multiplié dansefestival, og inviterer noen av årets festivalkunstnere til å snakke om dans og koreografiske praksiser som kan sies å bryte eller utfordre normen. Hvordan finner ulike kunstnere sin måte å utøve kunst på, i et dansefelt som fortsatt er relativt underrepresentert av ulike kropper og praksiser?

Etter samtalen inviterer DansiT til en selskapslek som gjør godt for kropp og sjel i mørketiden! Dansekaraoke er en tvist på det universelt etablerte karaokekonseptet. Men istedenfor sang, skal det danses! Du kan velge fra spesifikke dansesjangre eller komme med ønsker til sjanger/låt. Deretter får du dansegulvet og spotlyset for deg selv, eller du kan velge å dele det med flere. Dansekaraoke er selskapsleken der alle som elsker å danse skal få skinne, og kan gjøres som solo, duo eller gruppe.

La oss prøve det ut – sammen!

DJ Kitty Amore 
«Always celebrating the intercultural rhythm of love, community and the ecstatic body. Improvising in the liquid of eclectic world rhythms. With the mission to ignite the dancing hip, with a wild card of mischief and joy – playing for the purpose to bring people together»

Neste DansiT-salong: Kroppslig klimakriseLørdag 25. mai i Rosendal Kafé kl 16:30

Medvirkende

Kunstnere:Sindri Runudde, Siri Jøntvedt & Elen Øyen