Residens uke 12 / 2024

CARRY-ON! er et performanceverk som involverer mange bager og to dansere som danser og samhandler med dem. Prosjektet er en utforskning av hvordan man bærer bagasje. Det handler også om hvordan en lytter, stiller inn og prøver å følge de ulike retningene som bagene trekker utøverne mot. På hvilken måte bærer vi? Hva har vi med oss? Hvem bærer hvem?

Denne duo-versjonen av CARRY-ON! er et samarbeid mellom Ida Mariboe Nielsen og Julia Müllner, og tar utgangspunkt i Idas bachelorprosjekt fra KiT. Under oppholdet på DansiT vil de bringe et annet perspektiv på verket og se hvordan det utvikler seg med to bevegelige kropper.

Ida og Julia inviterer til to visninger av prosjektet denne uka:

Work in progress visning torsdag 21. mars kl 10:00 – 11:00 på DansiT / Svartlamon. Gi gjerne beskjed til DansiTs produsent Betty om du kommer: betty@dansit.no / 92435225

Performance visning fredag 22. mars kl 19:00 på Galleri Blunk på Svartlamon.
https://www.facebook.com/events/259682377197429/

Om kunstnerne

Ida Mariboe Nielsen (hun, henne), 3. års bachelorstudent ved Kunstakademiet i Trondheim. Erasmus-utveksling The University of Applied Arts Wien, Østerrike og ved L’École Nationale Supérieure d’Arts Paris Cergy, Frankrike. Bachelor i dans og koreografi (2020) ved The Danish National School of Performing Arts, København, Danmark.

instagram: @idamariboe

Julia Müllner (hun/henne) er en danser og koreograf med base i Wien. Hun jobber med soloprosjekter og med performancegruppen maria mercedes. I 2019 ble hun uteksaminert fra Danmarks Nationale Scenekunstskole. Performanceverk har blitt vist på: brut, Tanzquartier og WUK Wien, samt i gallerimiljøer i Zagreb, Köln og Kyoto.

instagram: @juli.muellner