Residens uke 46 / 2023

Nysirkusgruppa Circus By Me er tilbake i Trondheim for nok en residensperiode ved DansiT / Svartlamon i forbindelse med forestillingsprosjektet Det får bære eller briste.

Formålet med prosjektet er å fortelle historien om kvinners fysiske arbeidsoppgaver og utfordringer på 1900-tallet gjennom intervjuer med ulike generasjoner nordiske kvinner. Dette gjøres med en forestilling spilt av seks kvinnelige partnerakrobater og to folkemusikere.

Seks lyshudede kvinner iført fargerike klær står oppstilt i en pyramide-formasjon (3-2-1) utendørs blant mørkt, halvlangt gress. Landskapet omkring dem består av en lys brun åker som går over i tåkelagte åser og trær. Over dem en gråblå, skyfri himmel. Kvinnen på toppen har på seg en mørk turkis kjole, og står i en fremadlent positur. Hun lener seg på en kvinne med burgunderrød kjole og en kvinne med sennepsgul kjole. De tre nederste kvinnene er barbeinte og står i en slags fremadlent knebøy. Kvinnen til venstre har på seg sennepsgul selebukse og langermet genser. Kvinnen i midten har på seg brun genser og mørk turkis bukse. Kvinnen til høyre har på seg mørk turkis bluse og burgunderrød bukse.

«Vi vil vise at kvinners fysiske styrke har spilt stor rolle gjennom historien og samtidig formidle de kvinnelige artistenes personlige og profesjonelle erfaringer. Hva er den kvinnelige kroppens styrke og svakhet og hva innebærer det å være kvinne og akrobat?»

Forestillingen spilles på Huseby skole torsdag 16. november klokka 18:00. Se kompaniets Facebook-arrangement her.

Om kompaniet

Circus By Me drives av Rebecka Nord, en erfaren utøver innen sirkusverden. Circus By Me byr på nysirkus med parakrobatikk som spesialitet. De holder også kurs i kontaktimprovisasjon, moderne dans, hip hop og teater, og bruker kultur som et virkemiddel for å skape en bedre verden.