Residens uke 9 / 2024

Céline Meillaud er tilbake i residens med prosjektet SKYENE (tidligere FEEL). Dette skal bli en forestilling for barn i alderen 0 – 3 år som besøker den fantastiske verdenen til babyskyen Cumulus som bor sammen med moren sin på himmelen. Hvordan ser MammaSky ut? Hvem er Cumulus´venner? Hvordan reagerer skyer på ulike årstider? Hvordan lukter en skyblomst? Hvordan er det å være en babysky som svever, virvler, leker og danser på himmelen?

 

Bildebeskrivelse: Farget fotografi av et lite barn som sitter på gulvet med ryggen til. Ansiktet er vendt mot en lys vegg der det henger et hvitt stort tekstil, som en gardin. På tekstilet og veggen ved siden av synes lysstråler i fargene blå, grønn og rosa. I området rundt barnet ligger store, rynkete formasjoner av hvitt tekstil eller papir. Helt fremst i bildet kan vi skimte noe lyserosa tyll som stikker opp og såvidt inn i bildet.

Foto: Dag Arve

 

Gjennom denne danseteaterforestillingen ønsker jeg å tilby et trygt sted, åpent for samhandling og lek, hvor barna kan bruke alle sansene sine innenfor en ramme full av ømhet og poesi. Hver årstid skal innby til nye stimuli i form av lyd, syn, berøring og/eller lukt. Høsten med regn og storm, vinteren med snø og is, våren med solstråler, blomster og insekter. Og til slutt skal sommeren invitere oss til å feire, danse, gi slipp og leke med alle materialene som omgir oss. SKYENE skal bli en overraskende og interaktiv sansereise.
– Céline om prosjektet

Om kunstneren

Céline Meillaud er fransk dansekunstner – og utøver med base i Trondheim. I 2014 oppdaget hun butoh, og fulgte flere workshops over hele Europa før hun i 2017 reiste til Japan for å utforske sjangeren og røttene ytterligere. De siste årene har hun jobbet for kompanier som Cirka Teater, Panter Tanter og Crotonic X, i tillegg til å lage egne produksjoner.