Fullt program Multiplié dansefestival Utvidet program
Pris
Gratis/registrering
Sted
NTNU Kalvskinnet
Lengde
2 timer
fredag 19. april 2024 - kl.13:00 Registrering

En del av a library that ( ) folds – Maryam Bagheri Nesami & Janaína Moraes (IRN/NZL/BRA)

Å lytte til historier med omtanke

Ways of arriving aRound (a) table er en omsorgsfull kuraterende praksis for å skape et «third space» som inviterer og inkluderer ikke-lineære og ikke-sekvensielle narrativer fra marginaliserte grupper og stemmer i kunstens verden og i akademia.

Bli med på en omsorgsfull reise med Ways of arriving aRound (a) table som et sted til å dele og lytte til historier på NTNUs universitetsområde på Kalvskinnet. Utstyrt med et kart, en spilleliste, et fellesskap å gå med, og verter som viser vei, blir du invitert inn i et rom av fortelling, lytting og omfavnelse.

Et rundbord forstås tradisjonelt som et møte eller diskusjon der målet er at alle deltakere skal engasjere seg på like vilkår og få sjansen til å uttrykke sine meninger. Ways of arriving aRound (a) table er en hendelse som avviker fra denne forståelsen. Hendelsen er en praksis av omtanke som en måte å inkarnere og skape et rom som ønsker velkommen stemmer fra kunsten og akademia som er fortrengt og marginalisert. Det er også en hendelse som feirer og anerkjenner det å gå som en etisk måte å ankomme og dele på.

Ways of arriving aRound (a) table vil starte ved det rosa Sukkerhuset på Kalvskinnet, som knytter Trondheim til slavehandelens historie, og ender opp i Scenekunstrom L125, et rom for frihet og uttrykk. Arrangementet er kuratert og fasilitert av Maryam Bagheri Nesami og Susanna Hast. De presenterte kunstnerne er Mitra Ziaeikia, Janaína Moraes, Kathy Barolsky, Tone Pernille Østern, Olaolu Lawal, Ronald Kibirige og Elen Øyen. Turen er dialogisk og byr på overraskelser. Små danser, ventetider, grublinger, vandringer, skriving, lesing, spising og mer kan dukke opp som måter å dele og lytte på.
Kuratorene henter begrepet «around-ness» fra Sara Ahmeds bok «Queer Phenomenology». Dette begrepet anerkjenner partialiteten til de ulike kunnskapene til stede i et rom. Around-ness oppmuntrer til spiraler og ikke-lineære måter å framstå og ankomme på.

Medvirkende

Medkuratorer:Susanna Hast & Maryam Bagheri Nesami 
Presenterende kunstnere:Mitra Ziaeikia, Janaína Moraes, Kathy Barolsky, Tone Pernille Østern, Olaolu Lawal, Ronald Kibirige & Elen Øyen

I samarbeid med NTNU