Forestillinger Fullt program Kurs og samtaler Multiplié dansefestival Utvidet program
Pris
Gratis / Betal det du kan (75kr - 250kr)
Sted
HAVET, NTNU Kalvskinnet, Rosendal Kafé
Lengde
Gjennom hele festivalen
søndag 14. april 2024 - kl.17:00
mandag 15. april 2024 - kl.15:00
tirsdag 16. april 2024 - kl.15:00
onsdag 17. april 2024 - kl.19:00
torsdag 18. april 2024 - kl.15:00
fredag 19. april 2024 - kl.13:00
lørdag 20. april 2024 - kl.21:00

Maryam Bagheri Nesami, iransk danseforsker og koreograf, har kuratert og initiert folded possibilities som en festival i en festival. Det er en forlengelse av Multiplié dansefestival og The Trondheim Fringe Festival.

Nysgjerrig på hva et levende og stadig foranderlig bibliotek kan se ut som, hvor det er opplevelser, drømmer og minner som skal leses og forstås? Ved å omfavne biblioteket som en performativ begivenhet hyller a library that () folds sammenhengen mellom det vi har og det vi har mistet, det vi fremhever og det vi holder i skyggen, det ordnede og det kaotiske, det permanente og det flyktige.

a library that () folds er en ukelang begivenhet som gir motstand til den tradisjonelle vestlige måten å forstå verden på som først og fremst verdsetter det skriftlige som utgangspunkt for all kunnskap. I en verden opphengt i eierskap, forfatterskap og kunnskapsproduksjon stiller a library that () folds noen sentrale spørsmål rundt hva er kunnskap og hva er forfatterskap. Som svar vil folded Possibilities kontinuerlig skifte form som et stadig utfoldende og utvidende bibliotek som besøker materialer og relasjoner fra fortiden. Sammen med kunstneren og fasilisator Janaína Moraes, inviteres alle som vil til å re-besøke, re-vurdere og revidere mulige fremtidspotensialer. a library that ( ) folds inviterer kunstnere og alle andre nysgjerrige til å sam-skape, leve i og kroppsliggjøre begrepet «arkiv» gjennom engasjerende møtepunkt. 

Arrangementet er lokalisert på og skjer i samarbeid med HAVET Arena, NTNU og Rosendal Kafé. Arrangementet er en forlengelse av pilotprosjektet og i samarbeid med Tiny Fest.

Biblioteket er åpent for alle, kom og gå som du vil og delta så mye du ønsker.

Deltakende kunstnere: Mitra ZiaeiKia, Shirin Farshbaf, Asieh Amini, Ana Ghoreishian, Nina Wollny, Tone Pernille Østern, Kathy Barolsky, Olaolu Lawal, Ronald Kibirige og Elen Øyen

Program

Søndag 14. april: 
Navn: Åpning av a library that ( ) folds & Trondheim Fringe Festival
Tid: 17:00 – 19:00
Sted: HAVET – Heim

Åpningsseremonien markerer den offisielle åpningen av a library that ( ) folds og er en del av Trondheim Fringe åpningsfest. Kunstnere og publikum ønskes velkommen med snacks og drikke, og får en introduksjon til hvordan Biblioteket utfolder seg gjennom festivalperioden. Det blir også minikonsert med Ragnhild Risnes og dansegulv med DJ Rugel! Sjekk ut Facebook arrangementet for mer info!


Mandag 15.  april:
Navn: Revisiting Nina’s Solo 
Tid: 15:00 to 19:00
Sted: HAVET – Ardna
Kunstner: Nina Wollny

«I Revisiting Nina’s Solo invitererer jeg deg til en reise på innsiden av min kommende kropp…» Revisiting Nina’s Solo er en forestillig med Nina Wollny som hadde premiere i Trondheim mai 2023. Gjennom en dypt fysisk forestilling, utforsker hun mangfoldet av kropper som er i en kontinuerlig forandring: den fødende kroppen, kroppen som har opplevd spontanabort og kroppen som forandrer seg på grunn av tidens gang. Nå fortsetter gjenbesøket. Nina vil bo i et rom i det foldede biblioteket i en varig forestilling og inviterer deg til å bli med henne når hun bretter og folder ut sin neste kropp med deg.

En ny visning starter kl. 15:00, 16.30 og 18:00, det er mulig å komme og gå som man vil.

Navn: Lesesirkel  
Tid: 16:00-17:30
Sted: HAVET – Heim

Kom og bli med på bokklubb. Ta med din egen favorittbok eller/og sang/spilleliste og les og lytt sammen med oss. 


Tirsdag 16. april:
Navn: Poetry reconstruction, a live library performance
Tid: 16:00 – 17:00
Sted: HAVET – Heim
Kunstner: Asieh Amini & Ana Ghoreishian

En forestilling bygget på ideen om rekonstruksjon av poesi istedenfor fortolking. Ideen er å rekonstruere poesi, og at denne handlingen innebærer ikke bare å oversette innholdet, men å gjenskape begreper, språk, metaforer, idiomer og historiske symboler i dialogen mellom to eller flere eksperter (poet/oversetter). Denne timeslange forestillingen viser prosessen med å overføre poesi fra ett språk til et annet på en måte som opprettholder de samme konseptene, metaforene, egenskapene og den poetiske strukturen så mye som mulig.

Navn: Somatics of publication
Tid: 15:00 – 19:00
Sted: HAVET – Heim
Kunstnere : Maryam Bagheri Nesami & Janaína Moraes

Somatics of publication er en guidet koreo/grafisk praksis formidlet av Maryam og Janaína. Kom og beveg deg i et bibliotekskonsept: Vi vil engasjere oss i skrivepraksis // redigering // se på // gi gjensvar som en dansebegivenhet. Du er velkommen både til å bevege deg eller kun observere.


Onsdag 17. april:
Navn: Dobbelforestilling: Ameretat: A Practice of Redemption & Possibilities  
Tid: 19:00 – 21:30
Sted: HAVET – Djupet
Kunstnere: Mitra ZiaeiKia & Shirin Farshbaf

Dobbelforestilling av to Iranske koreografer, Mitra ZiaeiKia & Shirin Farshbaf, etterfulgt av kunstnersamtale. Les mer


Torsdag 18. april:
Navn: Occupied Air; en workshop 
Tid: 15:00 – 17:30
Sted: HAVET – Heim
Artists: Shirin Farshbaf

Den polske legen Ludwick Rajchman skriver følgende med refeanser til det Deleuzianske konseptet: «Man kan snakke om et prinsipp om kroppens ubestemthet: hver av oss har en kropp med denne ubestemte betydningen, hver av oss er hvem som helst eller er i stand til å bli hvem som helst. Kroppens ubegrensede vesen er således svært upersonlig, men likevel ganske enestående; å ha en kropp, å kunne bli hvem som helst, er faktisk det som er mest særegent for hver enkelt av oss, selv om det aldri reduseres til noe spesielt ved oss.» Denne workshopen er en reise for å oppdage en kropp med og uten minner, prøve å finne et nytt rom for kroppen i forskjellige luftkvaliteter (luft som en del av minnet vårt), og dele i en ny respirasjonssirkel. 


Fredag 19. april:
Navn: Ways of arriving aRound (a) Table
Tid: 13:00 – 15:00
Sted: NTNU Kalvskinnet
Kuratert av: Maryam Bagheri Nesami, & Susanna Hast
Deltagende kunstnere: Mitra ZiaieKia, Janaína Moraes, Kathy Barolsky. Tone Pernille Østern, Olaolu Lawal, Ronald Kibirige og Elen Øyen.

Ways of arriving aRound (a) Table oppstår gjennom små danser, ventetid, vandringer, tankesprang, skriving, lesing og mye mer. Dette seminaret med et alternativt format inviterer til eksperimentering rundt forskjellige innganger og utganger til/fra et kunstnerisk arrangement som feirer, anerkjenner og utvider begrepet å gå som et etisk utgangspunkt for ankomst. Les mer


Lørdag 20. april:
Navn: Avsluttende seremoni 
Tid: 21:00 – 23:00
Sted: Rosendal Kafé
Kuratert av: Maryam Bagheri Nesami and Janaína Moraes


The library that ( ) folds demonteres og gis videre til deltakerne. Alle fremmøtte inviteres til å leke med, resirkulere og bytte materialrester fra ukens begivenheter gjennom å omplassere og arkivere disse rundt omkring i Rosendal Kafé.


Medvirkende

Kurator og fasilitatorMaryam Bagheri Nesami, Janaína Moraes
Kunstner og fasilitatorShirin Farshbaf
KunstnereMitra ZiaeiKia, Shirin Farshbaf, Asieh Amini, Ana Ghoreishian, Nina Wollny, Elen Øyen, Kathy Barolsky og Tone Pernille Østern. 
I samarbeid med HAVET Arena og Trondheim Fringe

Mer om kuratorene

Maryam Bagheri Nesami er en iransk-født danser, forfatter, kurator, artistic researcher og mor med doktorgrad i dansestudier og har levd som migrant i Tamaki Makaurau, Auckland siden 2015. Hun har etter sin doktorgrad skapt og gjennomført mange ulike forskningsprosjekter med praksisledete og kreative forskningsmetoder. Hennes praksis kretser rundt akademisk forskning knyttet til scenekunst i kontekst av eksil, migrasjon, reparative strategier, motstandsstrategier, inkludering, rettferdighet, avkolonialisering, sosial rettferdighet og menneskerettigheter, gjennom kroppslige og kunstneriske metoder. Hun er utnevnt til professor i Artistic Research ved Theatre Academy of the Uniarts Helsinki.

Janaína Moraes er en brasiliansk kunstner med base i Aotearoa (New Zealand). Janaínas arbeid navigerer mellom dans, språk, performance, pedagogikk og forskning som sammenvevde kunstformer. Plassert i en invitasjonspoetikk, foreslår hun at koreografi kan forstås som begivenheter som skaper midlertidige rom for samvær. Hun er for tiden PhD kandidat ved Waipapa Taumata Rau (University of Auckland), Art Residencies Coordinator ved Movement Art Practice – MAP og Artist Director for Tiny Fest in Ōtautahi (Christchurch).