Barne- og ungdomsprogram Dansenett Norge Forestillinger Fullt program
Pris
Betal det du kan 75kr – 250kr
Sted
Rosendal Teater - Sal 2
Lengde
50 min
lørdag 10. februar 2024 - kl.12:00 Billetter
lørdag 10. februar 2024 - kl.14:00 Billetter

Tilgjengelighet; Avslappa forestilling og berøringsvisning

Begge visningene er avslappa forestillinger: Dette betyr at skuespillerne tar en avslappa holdning til bevegelse og lyder som kommer fra publikum, publikummere kan komme og forlate salen når de ønsker, forsentkommere er tillatt, og man kan gå ut og tilbringe tid i relæxt space (2. etasje på Rosendal Teater) underveis i forestillingen hvis man har behov for det.

Forestillinga klokka 12:00 er i tillegg sensorisk vennlig, og inkluderer en berøringsvisning i forkant: En sensorisk vennlig forestilling har en dempet tilnærming til lys og lyd, samt unngår røyk.

En berøringsvisning er en guidet opplevelse i forkant av forestillinga, for publikum med synsnedsettelser eller som av ulike grunner har behov for en mer forutsigbar tilnærming til forestillingsrommet. Les mer om dette tilbudet her.

 

Popp! Kvekk! Kvin! Det åles, det krypes, det kravles. ‘Sopp, sopp, sopp’! Skogen våkner til liv. 

Passer for barn fra 4 år og deres familier.

Hvem er egentlig de små skapningene som lever på og under skogens bunn? Balanserende mellom fantasi og fakta, viser Økohelter oss en mikroverden full av små superhelter, og vi får oppleve hvor yrende, poetisk og rørende skogen kan være. Dette er en forestilling for de nysgjerrige og lekne!

På poetisk, nydelig og engasjerende vis, trekker dansekvartetten STICKY oss inn i skogens nære, fantastiske lille univers. Økohelter er en multisensorisk forestilling hvor skogens små superhelter likestilles alt annet liv. Store klimaspørsmål kan virke tunge og uhåndterlige, men i denne forestillingen blir vi på rørende vis påminnet hvor konkret det faktisk kan være, og at vi er uløselig knyttet sammen. Det lille, travle livet på skogens bunn er like konkret og viktig som våre travle hverdagsliv. Bli med inn i dette merkverdige lille fellesskapet!

STICKY (Edginton/Lothe/Olsen/Parsons) er et internasjonalt kollektiv av skeive, kvinnelige dansekunstnere med base i Oslo og London. Praksisen deres fordyper seg i det kroppslige og det sensitive, det lekne og det underlige. De fire kunstnerne møttes da de studerte samtidsdans på Laban i London, og har til felles en interesse for å skape miljøbevisste prosjekter. Økohelter er deres første arbeid som kvartetten STICKY, der de alle jobber som dansere og koreografer.

Passer for barn fra 4 år og deres familier. En multisensorisk og tilgjengelig forestilling med fokus på at man skal kunne engasjere seg i fremføringen på ulike måter.

Medvirkende

Konsept, koreografi og utøvelse:STICKY: Olivia Edginton, Maria Lothe, Ingvild Marstein Olsen, Hannah Parsons
Kostymedesigner: Tanja Andreeva
Kostymeassistent: Celina Vimme
Scenografer: Baum & Leahy 
Scenografiassistent:Damien Ajavon 
Kunstnerisk veileder:Karstein Solli 
Grafisk design:Maria Telle Brendmoe
Fire dansere på scenen. Alle har hvite kostymer, med forskjellige strukturer og mønster på seg. En danser har et mørkegrønt bølgete skjerf. En annen danser har en krage med hvitt gjennomsiktig stoff. Den tredje har en kyse-lignende lue på hodet, og en krage med fjær-lignende struktur. Den fjerde har en stor krage som strekker seg over hodet deres og bakover. En uklar skygge av hvitt tøy er i forkant av bildet. Svart bakgrunn.  ENG: Four dancers on stage. All have white costumes, with different structures and patterns on them. One dancer wears a dark green wavy scarf. Another dancer has a collar of white transparent fabric. The third one has a bonnet-like hat on their head, and a collar with a feather-like structure. The fourth one has a large collar that extends over their head and back. A blurry shadow of white cloth is in the foreground of the image. Black background.
Foto: Kristin Aafløy Opdan