Pris
Betal det du kan 75kr – 250kr
Sted
Rosendal Teater - Sal 1
Lengde
1 time
lørdag 13. april 2024 - kl.19:00 Billetter
søndag 14. april 2024 - kl.19:00 Billetter

Tilgjengelighet: Synstolkning på norsk

Visningen lørdag 13. april kl 19:00 synstolkes på norsk.

En synstolk tolker den visuelle informasjonen som ellers fås gjennom synssansen. Synstolkingen skal beskrive og informere om hvem som er til stede, hva som skjer, kroppsspråk, nonverbal kommunikasjon og hvordan ting ser ut og er plassert i forhold til hverandre. Synstolken gjør et forarbeid i samarbeid med kompani for å bli enige om type språk/begreper, stemning og andre elementer.  

En myk revolusjon som treffer midt i hjertet

My Body My Home er et unikt samarbeid mellom DansiT ved Danselaboratoriet og Danseteateret, og 71BODIES ved Daniel Mariblanca. Essensen i dette prosjektet er dypt inspirert av og kretser rundt det store mangfoldet i disse gruppene; som bakgrunn, livserfaring, kropper, bevegelsesmuligheter, alder og kjønnsidentitet. Danselaboratoriet består av dansere med ulike funksjonsvariasjoner og Danseteateret av senioredansere. 

Daniel Mariblanca fra 71BODIES har koreografert bestillingsverket, som kombinerer de to kompaniene, som omfatter rundt 25 mennesker i spennet fra 24 til 89 år.

Det å være en del av en minoritet kan skape isolasjon og stress, ved at man daglig opplever diskriminering på et mikro – og makronivå. Dette manifesterer seg ulikt gjennom livet, i form av jobbmuligheter, tilgjengelighet, representasjon (eller mangel på dette), institusjonell paternalisme, funkofobi, og skinnhellig inkludering («tokenism») for å nevne noe. My Body My Home søker kunstneriske strategier som skaper kollektiv kraft og tilhørighet, da vi står sterkere sammen.

«Vi fremhever skjønnheten som finnes i hvert eneste menneske; en skjønnhet som ikke må tas for gitt. I en verden med tydelige skjønnhets – og kroppsideal føler vi oss ofte utestengt.»

My Body My Home er laget av og med marginaliserte mennesker i samfunnet, og tilbyr perspektivskifte på hvem og hva som er vakkert – fortalt fra innsiden. Kroppen er vårt viktigste verktøy for å uttrykke oss om det som betyr noe. Kroppen og dansen er kjernen i arbeidet – vi vil la kroppen tale. 

Prosjektet inviterer også publikum til å bli allierte, til å oppleve dype uttrykksmåter for sårbarhet, mot, kjærlighet, vennskap, følelser og skjønnhet. Dette er vår revolusjon. En myk revolusjon som treffer midt i hjertet. 

Medvirkende

KoreografDaniel Mariblanca
Medskapende dansereAleksandra Teresa Szefler, Alex Haugen, Andrea Winsnes, Anne Marit Ligaard, Astrid Loe Johansen, Barbro Lindeberg, Cathrine Churchill, Didrik Austmo Pedersen, Elen Øyen, Emily Colton, Gunhild Løhre, Hanne Brandhaug, Inger Johanne Tangen, Inger Nestvold, Kjersti Marie Kvam, Kristine Iris Gjøvikli-Drysdale, Liv- Karin Alm, Margit Ryum, Nikolai Krogtoft Grøtte, Randi Iversen, Shereen Khachik, Susanne Braad Andersen, Urszula Borowiec, Vibeke Meland
Original musikkPer Platou
Annen musikk“Music for a While”, Z. 583 – Henry Purcell (Performed by The King’s Singers & Jakub Józef Orliński), “Rave” – Sam Paganini, «Dal cielo cader vid’io due stelle» – Luigi Rossi (Performed by L’Arpeggiata & Jakub Józef Orliński)
Lysdesign71BODIES i samarbeid med Thomas Bruvik
En stor takk tilAlex Wille, Alison Sippel, Allan Krill, Anna Thu Schmidt, Jean Baptiste Baele, May Lisa Bolkan
Produsert av:DansiT og 71BODIES
Støttet av:Norsk Kulturråd

Mer om kunstnerne

71BODIES 
71BODIES er et transkjønnet, inkluderende dansekunstkompani med base i Bergen. Kompaniet ble grunnlagt av Daniel Mariblanca i 2016. Det vokser og utvikler seg på en naturlig og bærekraftig måte ved at et prosjekt inspirerer og initierer det neste. Et hovedmål for kompaniet er å jobbe med og for marginaliserte mennesker og spesielt grupper hvor kroppen er i fokus.  

Danseteateret & Danselaboratoriet
Danselaboratoriet og Danseteateret er to kompanier som har eksistert i henholdsvis 24 og 19 år, og som driftes av DansiT. De består av mennesker med ulik bakgrunn, alder og funksjonsnedsettelser. Kompaniene utforsker dans gjennom improvisasjon, koreografi, kritisk refleksjon og diskusjon. Dans blir sett på som et rom for møter, utforskning, meningsskaping og uttrykk. Bevissthet om og aktiv bruk av mangfoldet i gruppene står i fokus. Kompaniene samarbeider med gjestende koreografer og kunstnere, har ansatte kunstneriske ledere, dansere på engasjement og praksisplasser for studenter.