Barne- og ungdomsprogram Forestillinger Fullt program
Pris
Betal det du kan 75kr – 250kr
Sted
Rosendal Teater - Sal 1
Lengde
45 min
søndag 24. september 2023 - kl.11:00 Billetter
søndag 24. september 2023 - kl.14:30 Billetter

Visningen kl. 14:30 er relæxt og sensorisk vennlig

Det vil si at dørene til salen holdes åpne underveis i forestillingen slik at publikum kan gå inn og ut når de ønsker. Det er belysning blant publikum, og lydnivået er litt lavere enn vanlig slik at alle kan ha glede av opplevelsen. Manndýr inneholder også en interaktiv del hvor barna får muligheten til å leke fritt med gjenstander og deler av scenografien.

Les mer om tilgjengelighet og tilrettelegging

I denne nydelige deltakerbaserte forestillingen inviteres barn fra 3 år og oppover til å stille spørsmål ved menneskets rolle. 

En del av Barnefestivalen LÆVEN!

Hvorfor eksisterer mennesket? Hvorfor eksisterer et barn? Hva gjør de og hvorfor? Forestillingens lydspor består av lokale barns refleksjoner omkring disse spørsmålene. På scenen følger Aude Busson barnas stemmer og sporer en historie og en refleksjon over mennesket og dets forhold til verden. 

«Det første mennesket tror jeg..liksom jeg veit ikke, men liksom jeg tror at barn finnes fordi liksom voksne har skapt barn.. liksom voksne har vært barn, så voksne skaper et barn – barnet blir voksen så skaper det et barn også bare fortsetter det..»

«Og når man først er et barn, da har man nesten alltid lyst til å bli en voksen. For det er ganske mange barn som liker at når man blir voksen så kan man bestemme ting sjøl. For eksempel nå vil jeg ha pizza. Nå vil jeg ha taco.»

Utdrag fra forestillingens lydverk

I MANNDÝR inviteres publikum inn i en verden hvor man utforsker med alle sansene – alene eller i gruppe, liten eller stor. En verden hvor man tar seg tid til å stille ubesvarte spørsmål. En verden der barn skaper, former og forteller hele historien.  

Forestillingen er en del av Barne- og Ungdomsprogrammet som er et samarbeid mellom Rosendal Teater og DansiT

Medvirkende

Forfatter og utøver: Aude Busson
Scene – og kostymedesign: Sigríður Sunna Reynisdóttir – assistert av Steinunn Marta Önnudóttir Komponist: Borko
Teknisk assistanse: Ásta Jónína Arnadóttir 

Foto: Sigurður Gunnarsson

Støttet av Icelandic Ministry of Culture og Performing Arts Centre in Iceland

Om kunstnerne

Aude Busson er scenekunstner med en sterk interesse for deltakerbaserte forestillinger og opplevelser, spesielt med samarbeid mellom barn og voksne. audebusson.cargo.site  

Sigríður Sunna Reynisdóttir er scenograf. Hun har jobbet med kulisser, kostymer og dukker for en rekke forestillinger på blant annet The National Theatre of Iceland, Reykjavik City Theatre, Tjarnarbíó, tillegg til å produsere sine egne sceneinstallasjoner. www.siggasunna.com

Björn Kristjánsson er musiker og lærer. Han har jobbet med både teater og musikk i snart 20 år og har ledet mange musikalske prosjekter med barn. Han er medlem av musikkgruppene Rúnk, Skakkamanage og FM Belfast, i tillegg til å gjøre egen solokarriere under navnet Borko.