Frist: Fredag 1. mars

Vi gleder oss til å sette i gang med det kunstneriske utviklingsprosjektet “Tilgjengelig gjøring”! Har du lyst til å være med? 

DansiT arbeider med å gjøre programmet vårt mer tilgjengelig for alle – blant annet publikum med helt eller delvis nedsatt syn. Dette gjør vi ved å tilby berøringsvisninger og synstolkninger av ulike forestillinger gjennom sesongen. «Tilgjengelig gjøring»-prosjektet handler om å evaluere disse tilbudene og for oss å bli enda bedre på, og kanskje inspirere andre, til å formidle dansekunst og tilrettelegge for at enda flere kan være kunstpublikummere. 

I underkant av 20 mennesker danser ekspressivt i et rom. To par holder håndflatene mot hverandre, mens de andre danserne er vendt i ulike retninger av hverandre. Ingen ser i kamera. Bildet er tatt under den skapende prosessen mellom koreograf Daniel Mariblanca og dansekompaniet Danselaboratoriet. Forestillingen My Body My Home har premiere under Multiplié dansefestival april 2024, og inkluderer både berøringsvisning og synstolkning.
Bildebeskrivelse: I underkant av 20 mennesker danser ekspressivt i et rom. To par holder håndflatene mot hverandre, mens de andre danserne er vendt i ulike retninger av hverandre. Ingen ser i kamera. Bildet er tatt under den skapende prosessen mellom koreograf Daniel Mariblanca og dansekompaniet Danselaboratoriet. Forestillingen My Body My Home har premiere under Multiplié dansefestival april 2024, og inkluderer både berøringsvisning og synstolkning.

Nå er vi på utkikk etter deg som er bosatt i Trondheim og vil være med på prosjektet. Du får være med i en arbeidsgruppe som i første omgang skal oppleve og evaluere synstolkede danseforestillinger i perioden april til juni 2024. Deltakerne vil bli honorert, og prosessen vil foregå på norsk.

  • Vi søker deg som er kunstinteressert med helt eller delvis nedsatt syn. 
  • Vi søker deg som er dansekunstner og som ønsker å lære hvordan du kan tilrettelegge for at publikum med helt eller delvis nedsatt syn kan oppleve det du skaper. 
  • Vi søker deg som er interessert i tolkning av kunst, formidling og tekstarbeid – og som vil lære å synstolke. 

Høres dette gøy ut? Har du spørsmål eller kjenner du at du vil være med?

Send en e-post eller ring til produsent og tilgangskoordinator Betty innen mandag 26. februar. Fortell litt om hvem du er og hvorfor du vil være med. Vi velger deltakere i begynnelsen av mars.
e-post: betty@dansit.no / telefonnummer: 92435225.

Vi håper å høre fra deg!

Prosjektet er støttet av Balansekunst.

Svarte blokkbokstaver på lysegul bakgrunn. BALANSEKUNST fordelt på tre linjer: Første linje: BAL, andre linje: ANSEKU, tredje linje: NST.