Uke 23 24 26 & 27 / 2023

Som del av vårt tverrfaglige residenssamarbeid med Lademoen Kunstnerverksteder ønsker vi koreograf og dansefilmskaper Tori Lawrence velkommen til Trondheim og studio på DansiT / Svartlamon de neste ukene.

Tori Lawrence er koreograf og dansefilmskaper fra USA. Arbeidene hennes spenner fra oppslukende stedsspesifikke danseforestillinger til både digitale og analoge filminstallasjoner.

Residensen skal brukes til å jobbe i tett samarbeid med en gruppe dansere med formål om å skape koreografi til en ny performanceinstallasjon som vil inkludere Super 8mm-film. Hun skal også arbeide med en ny dansefilm sammen med utøveren Anthony Pucci som skal spilles inn på Filefjell og Meløy. Begge arbeidene lages i forbindelse med en utstilling på USF Verftet i Bergen 7. – 21. november, hvor hun skal samarbeide med piano- og perkusjons-duoen Passepartout Duo og Bergens Radio Multe.

Foto: Tori Lawrence

Presentasjon: LKV inviterer til minipresentasjon av og om Toris kunstnerskap og praksis onsdag 14. juni kl 12:30. Se eventen her.

Medvirkende

Koreograf / Filmskaper: Tori Lawrence

Dansere / samarbeidspartnere: Ellie Goudie-Averill, Flannery McAdam, Nathaniel Moore, Anthony Pucci, Ainsley Tharp

Lyd/set designer: Seth Wenger

Støttet av: Massachusetts Cultural Council, USF Verftet, Lademoen Kunstnerverksteder (LKV), DansiT

Bio

Tori Lawrence er en USA-basert koreograf og dansefilmskaper. Hennes tverrfaglige prosess undersøker det komplekse, gjensidige forholdet mellom den bevegelige kroppen og de naturlige/konstruerte miljøene. Hun samarbeider ofte med en gruppe aktører innen lyd, bevegelse og visuell design med prosjekter som søker å øke bevisstheten om hvordan romlig design påvirker den bevegelige kroppen. Tori er danseforeleser ved Smith College og Bennington College, hvor hun underviser i dansefilm, og var 2019-20 Artist-in-Residence ved Middlebury College. Tori mottok sin MFA i koreografi fra University of Iowa, og har mottatt kunstneropphold og stipend fra Yaddo (NY), Djerassi (CA), Ucross Foundation (WY), Chez Bushwick (NYC), USF Verftet (Norge) og Brunakra (Sverige). Hun har nylig opptrådt og filmet for koreografen Sara Shelton Mann på prosjekter over hele San Francisco og Berlin.

torilawrence.org

Tori jobber for tiden med å bygge et nytt kunstneroppholdsrom i vestlige Massachusetts: atlandresidency.org