Uke 9 / 2022

I SUPERNOVAS prosjekt PILEGRIM skal vi ut mellom trærne, over byen, og traske oss inn i skråning og uoversiktlig kratt, i bokstavelig og metaforisk forstand. Vi møtes som fremmede på det som kanskje og kanskje ikke er et sted for åpenbaring. PILEGRIM er en iscenesatt kunstnerisk prosess der vi går oss vill, og deler villfarelsene med publikum.

Premiere i Trondheim 25. – 27. mars 2022 under Multiplié dansefestival 

Les mer

Medvirkende

Idé, koreografi, utøvere: SUPERNOVA v/Ida Gudbrandsen, Rikke Baewert, Loan Ha 
Kostyme: Tanja Andreeva 
Co-produsent: DansiT
Støttet av: Norsk Kulturråd, Fond for lyd og bilde og Fond for utøvende kunstnere
Takk til TOU og SPRITEN Kunsthall for residenser

Om SUPERNOVA og kunstnerne

SUPERNOVA
Rikke Baewert, Loan Ha og Ida Gudbrandsen er alle utøvende dansere som gjennom 10-15 år har samarbeidet i ulike konstellasjoner. I 2016 stiftet de gruppen SUPERNOVA der de bruker sin utøvende kompetanse til produksjon av egne koreografiske verk. Gjennom arbeidet utforsker de påstanden om at utøverens perspektiv produserer og muliggjør andre typer kunstneriske valg enn en prosess styrt utenfra (i det de kaller utøvende koreografi). En konsekvens er at arbeidet virkelig må være prosessorientert: kroppslige erfaringer er ledestjerne og navigeringsverktøy for å spesifisere konsepter og bevegelsesmateriale både i prosessene og i utøvelsen av verkene. Tydeligheten og koblingene oppdages gjennom den tenkende og erfarende kroppen.

Rikke Baewert er utdannet ved Kunsthøgskolen i Amsterdam, AHK 1997-2001. Hun har i perioden 1997-2018 danset og samarbeidet med et bredt spekter av koreografer og hatt omfattende nasjonal, nordisk og internasjonal turnevirksomhet. Siden 2004 har Baewert hovedsakelig jobbet som medskapende utøver i Impure Company/Hooman Sharifi, siden 2014 har hun også jobbet som kompaniets produsent og som Sharifis koreografiassistent under produksjonen While they are floatingmed Carte Blanche våren 2017. Hun holder i tillegg workshops og har undervist på bl.a. KHIO, PRODA og Skolen for Samtidsdans/Høyskolen for Dansekunst. Rikke hadde Statens Arbeidsstipend for yngre kunstnere fra 2011-2013.

Loan Ha er utdannet ved Skolen for Samtidsdans i Oslo og P.A.R.T.S. (2002-06) i Brussel. Fra 2007-2015 jobbet hun som medskapende utøver i Impure Company v/ koreograf Hooman Sharifi, hvor hunvar med på å skape og turnere over 10 ulike produksjoner i inn-og utland. Andre samarbeid som medskapende dansekunstner; Kristina Gjems, LANDING, Ludvig Uhlbors, Mia Habib, Pia Maria Roll, Harald Beharie, Sandy Williams, Karstein Solli, Bodycartography m.fl. Hun har over flere år undervist på Høyskolen for Dansekunst og KHIO i Oslo. Loan ble tildelt Statens kunstnerstipend i 2009-2011 og 2015-2018. Har siden 2015 vært ansatt i Skuespiller- & Danseralliansen. 

Ida Gudbrandsen er utdannet ved Spin Off Forstudium i Dans (2004-2005) og Den Norske Balletthøyskole (2006-2009). Hun jobber som skapende utøver i Landing (som hun driver sammen med Venke Sortland), SUPERNOVA, og i andre samarbeid og andres prosjekter, som Bøler Samvirkelag. Ida har jobba med Impure Company/Hooman Sharifi, Bananaz, Steffi Lund, Mia Habib, Ludvig Uhlbors, Pia Maria Roll, Flukt, Katrine Kirsebom og Eva-Cecilie Richardsen. Hun har også jobbet som produsent, vært leder for den nasjonale feiringen av Dansens Dager og siden 2010 har hun vært med å arrangere Praxisfestivalen og lavterskelscenen MIND THE GAP. Ida hadde Statens Arbeidsstipend for yngre kunstnere fra 2014-2016 og har siden 2017 vært ansatt i Skuespiller- og Danseralliansen.