Uke 45 / 2022

Som del av vårt tverrfaglige residenssamarbeid med Lademoen Kunstnerverksteder, er koreograf og danser Marcela Giesche og improvisasjonsmusiker Matilda Rolfsson i residens med sitt prosjekt DUO. Fellesnevneren for Giesche og Rolfsson er fri improvisasjon, og i DUO etterstrebes en improvisasjonsform som både er kompromissløs, full av nyanser og motsetninger samtidig som den er lett tilgjengelig for et uinnvidd publikum i alle aldre å delta inn i. Residensen ved DansiT skal primært lede til en fordyping av det improvisasjonsmessige samspillet utøverne i mellom og i relasjon til publikum. 

Det inviteres til en åpen work in progress-visning fredag 11. november i Rådhussalen (Trondheim folkebibliotek) mellom kl 19:00 – 21:00.

Om kunstnerne

Marcela Giesche er frilanskoreograf og danser med base i Berlin. Hennes kunstneriske praksis har et fysisk svært følsomt spekter, ofte med dyrereferanser hvor hun utforsker raskt skiftende uttrykksmåter performativt. I samspillssituasjoner med andre utøvere er utgangspunktet hennes alltid imøtekommende og åpent for det uventede.

marcelagiesche.com

Matilda Rolfsson er improvisasjonsmusiker og perkusjonist, utdannet ved “Jazzlinja”, NTNU og Trinity Laban Conservatoire of Music & Dance, London. Siden 2011 har hun fordypet seg i samarbeid med dansekunstnere i en fritt improvisert kontekst og har initiert til flere ulike prosjekt. Man kan i dag høre henne solo eller i konstellasjoner med noen av Europas mest anerkjente improvisasjonsmusikere. 

soundcloud