Residens uke 10 / 2024

Denne uka har vi koreograf og utøver Hwa Wei-An i residens med sitt prosjekt A Reason for Falling. Verket er en utforskning og revurdering av vertikalitet og balanse, og av hva det vil si å forplikte seg til et fall og å gi etter for tyngdekraften. Med inspirasjon fra sin praksis med frikjøring (alpint) og snowboard er dette prosjektet også en måte for Wei-An å søke etter mulighetene som ligger i spennet mellom det å overgi seg til tyngdekraften og å omfavne frykten for å falle.

Bildebeskrivelse: Farget fotografi av Hwa Wei-An på en scene der gulv og vegg er sorte. Til venstre i bildet står Wei-An på knær med hodet, armer og føtter i gulvet. Vi ser han fra siden, vendt mot venstre. Han har på seg et sort hodeplagg, lys t-skjorte og mørk bukse. Føttene er barbeint. Han ser ut til å være i bevegelse, som om han akkurat skal til å ta fatt for å løfte seg opp ved å skyve hodet opp fra gulvet eller spinne kroppen rundt. På den sorte bakveggen ser vi et svarthvitt-bilde ovenfra av Wei-An og sceneområdet han befinner seg på. På ulike steder rundt han på bildet er tallene fra 1 - 7 tegnet opp i hvitt med en hvit sirkel rundt seg.

 

Om kunstneren

Wei-An har brukt hele sitt liv på å falle – et biprodukt av å til stadighet tro at han kan gjøre mer enn han faktisk kan, enten det har vært å prøve å spinne på hodet, ta baklengs salto eller lære å stå på snowboard på egen hånd. Han mener selv at han fremdeles ikke er noen ekspert på disse tingene, men at han har blitt ganske god til å falle. Derfor har han som koreograf og utøver bygget hele sin praksis rundt dette hat/kjærlighet-forholdet til tyngdekraften, og dens sammenheng til den psykologiske tilstanden av flyt.

Medvirkende og støttespillere

Hwa Wei-An – Koreograf og utøver
Arco Renz – Dramaturg
Lee Ren Xin – Performance Coach
Kent Lee – Komponist
Liu Yong Huay – Lysdesigner
A Reason for Falling er et oppdrag for Esplanade – Theatres on the Bay. Arbeidet er også støttet av Dance Nucleus (Singapore) og Rimbun Dahan (Malaysia).