Uke 25, 37 & 49 / 2023

Butoh i byen er et ettårig stedsspesifikt prosjekt av dansekunstner Céline Meillaud. Prosjektet tar utgangspunkt i en stedsspesifikk metode og praksis, og skal finne sted på fire forskjellige plasser i Trondheim i løpet av 2023: Korsvika, Dokkparken på Solsiden, Gamle Bybro og Sirkus Shopping. Målet er for publikum å oppdage en unik dansesolo på hvert av stedene, til hver sin årstid. Hvert sted vil gi liv til en unik butoh-opplevelse, inspirert av selve stedet og årstiden.

Prosjektet er delt inn i fire deler. Første del Våroppvåkning, fant sted i Korsvika mars 2023.

Foto: Kjersti Marie Kvam

Andre del: Solfylt meg i Dokkparken

Sted: Dokkparken, Solsiden

Dato og klokkeslett: Søndag 25. juni kl. 11:00 og kl. 14:00

Konsept, koreografi og dans: Céline Meillaud

Musiker: Sondre Ferstad

Om visningen: Stedet vil tjene som inspirasjonskilde for både koreografi og dramaturgi. Mange kafeer og restauranter omkranser Dokkparken. Det er et vennlig og livlig sted, spesielt om sommeren, når solen bader terrassene i lys. Det er også et historisk sted i byen hvor skipene ble bygget. Denne soloen vil være inspirert av stedets tidligere aktivitet for å gi et interessant ekko til nåtiden, og til hva den har blitt.

Tredje del: Kvinnen med Wasaga på Gamle Bybro

Sted: Gamle Bybru, Bakklandet

Dato og klokkeslett: Søndag 17. september klokka 13:00 og kl 15:00

Konsept, koreografi og dans: Céline Meillaud

Musiker: Björn Guo

Den tredje soloen danses på Gamle Bybro. En bro full av historie som tilhører den historiske bydelen i Trondheim. Den ble bygget etter brannen som herjet byen, og ligger mellom den gamle fargerike bydelen Bakklandet og den vakre Nidarosdomen. Broen krysser Nidelva. Det er allerede mange historier her. Refleksjonene av de gamle fargerike bygningene i vannet, brostrukturen med sine store porter og klokkene som ringer fra Nidarosdomen i det fjerne vil alle være inspirerende til å danse inn høsten.

Foto: Clement Salmon

Fjerde del: Vanvidd og stillhet på Sirkus Shopping

Desember 2023 – dato kommer

Vanvidd og stillhet finner sted inne på kjøpesenteret Sirkus Shopping. Dette stedet ble ikke valgt tilfeldig. Kjøpesentre er som minibyer i hjertet av byen når det er veldig kaldt om vinteren og du vil handle. Et alternativ for å danse utenfor, på et offentlig sted, uten å egentlig være utendørs. Det er også forbrukersamfunnets tempel før juleferien. Denne soloen vil stille spørsmål ved kjøpevanviddet, behovet for å ha mer og mer, tørsten etter å ha. I motsetning til julens flamboyante farger (rød, grønn, gull…), skal jeg kle meg i hvitt og bevege meg rolig, med fred og ro. Bevegelsene mine vil være langsomme og presise, med ekstrem minimalisme for å motvirke denne overfloden. Denne soloen vil være en parentes, et øyeblikk av suspensjon, et estetisk sjokk.

Om kunstneren

Céline Meillaud er en fransk allsidig scenekunstner med bakgrunn fra fysisk teater og butoh-dans. I dag har hun kunstnerisk base i Trondheim hvor hun bor og jobber med egne prosjekter i tillegg til å medvirke som utøver i produksjoner med Cirka Teater, PanterTanter, Crotonicx og Propellen Teater. Hun er utdannet som skuespiller ved La Scène sur Saône i Frankrike og har også studert butoh-dans gjennom workshops og Noh Theatre i Japan. Hun har arbeidet med en rekke kompanier og tv- produksjoner i Frankrike, både som danser og skuespiller. Hun har jobbet frilans i Trondheim siden 2019.

Støttespillere

Butoh i byen er støttet av FFUK, Kulturdirektoret og DansiT