Workshop: Skriving som koreografisk praksis – Styve Holte/Kongsness (NO)

5. april 2019 - kl.10:00 2 timer 90 / gratis Sted: DansiT Fullt program Kurs og samtaler Multiplié dansefestival PRODA

I denne workshopen vil Ann-Christin Kongsness og Solveig Styve Holte dele metodar og erfaringar der språk og skriving står sentralt i ein koreografisk praksis. Dei vil sjå nærare på når språket er igangsetter for koreografiske prosessar, når språket er koreografi i seg sjølv eller når språket dokumenterer og gir innsyn i kunstneriske arbeid sin tenking.

Workshopen vil vere sett saman av skriveoppgåver, rørsleoppgåver og samtale.

Workshopen er gratis for medlemmer av PRODA/DansiT og for alle med festivalpass.

Billetter

Om Styve Holte / Kongsness

Ann-Christin Kongsness er utdannet innen dans og koreografi fra Spin off forstudium i dans, Universitetet i Stavanger og Skolen for Samtidsdans, og er underveis i en BA i Estetiske studier og litteraturvitenskap ved Universitetet i Oslo. Med base i Oslo har hun gjennomført flere egne produksjoner, der hun fungerer som både utøver og koreograf, blant annet Vrangforestillling(2013), Endevendinga(2014), Latest Notes(2015), Soft Manifesto(2015) og ABOUT(2018). Arbeidet hennes manifesteres i tillegg til forestillinger også som seminarer, samtaler, workshops, lesesirkler, tekster og publikasjoner.

Solveig Styve Holte er utdannet fra Norges Dansehøgskole, Skolen for Samtidsdans og avslutta i 2015 en MA i koreografi fra Kunsthøgskolen i Oslo. Holte skaper og utøver dans og koreografi gjennom forestillinger, tekster og performative utstillingsarbeid. Nylige produksjoner er Lightness: Fleire (2017) som vises under Multiplié, soloen ÆØÅ i ABOUT (2018) av Ann-Christin Kongsness og Flakkande røynd (2019) saman med Rannei Grenne, Heida Karine Johannesdottir, Anja Lauvdal og HAiKw/. Holte er medredaktør for den nordiske antologien KOREOGRAFI gitt ut i 2016 og 2018 og har publisert og skrive flere tekster, både egne og på oppdrag fra andre kunstnere og institusjoner.