Forestillinger Fullt program Utvidet program
Pris
Gratis
Sted
Bilhuset Midtbyn
Lengde
1 time
lørdag 23. oktober 2021 - kl.14:00
søndag 24. oktober 2021 - kl.14:00

Et stedsspesifikt prosjekt skapt under lockdown

Quantum Entanglement (kvantesammenfiltring) er et fenomen innenfor kvantemekanikken der et eller flere objekter må beskrives som en helhet selv om de flyttes til ulike steder i rommet. Einstein referert dette fenomenet som “spooky action at a distance”.

Quantum Entanglement utforsker samspill og tilhørighet til tross for fysisk avstand. Hva gjør sosial distansering med oss som mennesker?

I samarbeid med Danselaboratoriet og Danseteateret 55 +, vil Quantum Entanglement #2 dele flere historier fra pandemien, sett fra ulike menneskers perspektiv.

Forestillingen spilles i et lokale med store vinduer, med hver sin tilhørende danser/dansere, som representerer ulike hjem og ulike rom. Som når man ved en sen kveldstur er på vandring i nabolaget og ser en opplyst leilighet. Man får lyst til å få et glimt inn i en fremmeds liv. Du ser mennesker, i hvert sitt fysiske og mentale rom. Et menneske i isolasjon, i frustrasjon, i kjedsomhet. Du ser en danser med en lengsel etter en partner. Nærhet søkes, duetter formes, på avstand. Musikk spilles og former en kobling mellom verdenene. Objektene er en del av en helhet, på lang avstand. Som de fraskilte partiklene som fortsatt reagerer avhengig av hverandre.

Mer info

Medvirkende

Av: Guo/Løhre/Schmidt – Anna Thu Schmidt, Gunhild Løhre, Björn Guo
Dansekunstnere: Anna Thu Schmidt, Gunhild Løhre og medlemmer av Danselaboratoriet og Danseteateret
Musikere: Björn Guo, Tor Haugerud (lørdag) / Bergmund Waal Skaslien (søndag)
Støttet av: Sparebank 1 SMN, Trøndelag fylkeskommune, Trondheim kommune, Bilhuset A/S
Co-produsert av: DansiT

Om Danselaboratoriet:
Danselaboratoriet har fokus på møter mellom ulike mennesker i dans. Det blir tatt utgangspunkt i levd liv, og at alle som er interesserte i dans kan bidra. Danselaboratoriet består av voksne dansere med funksjonsvariasjoner, profesjonelle og amatører.

Om Danseteateret:
Danseteateret er en gruppe med entusiastiske damer opp til 90 årsalderen. De fokuserer på improvisasjon, koreografi og eksperimentelle møter mellom mennesker gjennom dans.