14. november 2020 - kl.14:00 ca 60 min Gratis Sted: Mesanin Sted: Rosendal Teater Fullt program Kurs og samtaler
I forbindelse med forestillingen How to die / Inopiné ønsker vi velkommen til samtale med koreograf og dansekunstner Mia Habib

I tilknytning til forestillingen «How to die – Inopiné» ønsker vi velkommen til samtale med koreograf og dansekunstner Mia Habib

I «How to die – Inopiné» tar Mia Habib i bruk ideen om det uventede som et politisk og kunstnerisk verktøy for å bringe folk sammen. Prosjektet involverer kunstnere og forskere på tvers av disipliner, og det kunstneriske teamet har underveis jobbet med det å ikke vite, det å migrere i sitt eget tankesett og ut av sine respektive disipliner – å bli en fremmed for seg selv. Tematisk omhandler forestillingen kulturell panikk, økologisk sorg og klimakollaps.

Samtalen vil foregå på engelsk, og vil modereres av Rose Martin.

Samtalen er gratis, men på grunn av begrenset plass må du sikre deg en billett.

BILLETTER

Mia Habib er en dansekunstner og koreograf som jobber i krysningen mellom forestillinger, utstillinger, publikasjoner, forelesninger, undervisning, veiledning og kuratering. I tillegg til koreografiutdannelsen har hun en M.A. i konfliktløsning og forhandling ved Tel Aviv University. Habib jobber ut i fra en tanke om at koreografi er et sosialt og politisk prosjekt, hvor friksjonen mellom massen og individet, og det kraftfulle i selve møtet er sentrale element i hennes kunstnerskap.

Rose Martin er førsteamanuensis ved Institutt for lærerutdanning ved NTNU. Martin er tidligere danser ved the Royal New Zealand Ballet, har en PhD i dans, og har lang og variert erfaring fra forskning og undervisning i blant annet Midtøsten, Europa og Asia. Hennes forskningsinteresser inkluderer danseutdanning; dans i postkoloniale kontekster; og dans og politikk.

Samtalen er gratis, men på grunn av begrenset plass og smittevernshensyn må du hente ut en fribillett.

Kunstnersamtalen er en del av samtalerekken «Koreografi i samtiden» som foregår denne høsten. Samtalerekken er initiert av DansiT, og modereres av Rose Martin.

How to die / Inopiné av Mia Habib vises i Sal 1 på Rosendal Teater 13. og 14. november kl. 19.00