27. november 2020 - kl.20:10 45 min Sted: Rosendal Teater Sted: Rosendal Teater - Sal 1 Fullt program Kurs og samtaler

Etter forestillingen Nororoca fredag 27.11 inviterer vi til en kunstnersamtale med teatersjef Annabelle Bonnéry, prøveleder Shlomi Ruimi-Askildsen og danserne Noam Eidelman og Daniel Mariblanca fra Carte Blanche – Norges Nasjonale kompani for samtidsdans. Samtalen vil foregå inne i salen etter forestillingen.

Samtalen er gratis og vil foregå på engelsk.

Kunstnersamtalen er en del av samtalerekken «Koreografi i samtiden» som foregår denne høsten. Samtalerekken er initiert av DansiT, og vil modereres av Rose Martin

Nororoca vises fredag 27.11. og lørdag 28.11  kl.19.00 på Rosendal Teater

Om Carte Blanche

Carte Blanche ble etablert i Bergen i 1989 og er lokalisert i Studio Bergen. Carte Blanche turnerer årlig i Norge og internasjonalt. Ensemblet består av 12 til 15 dansere fra hele verden, som alle kjennetegnes av å ha et svært høyt teknisk nivå, en sterk sceneutstråling og en egen skaperevne. Carte Blanche har også en teknisk avdeling, og administrasjon og et eget helse team. Det produseres nye programmer hver sesong, og flere tidligere forestillinger blir også gjenopptatt.

Kompaniet har arbeidet med norske og internasjonalt anerkjente koreografer og arbeider med kunstnere som har et kritisk blikk på samfunnet og evner å uttrykke dette gjennom dansekunsten. Carte Blanche gir også kunstnere mulighet til å vokse gjennom å gi dem tilgang til de privilegiene et offentlig eiet kompani har til rådighet. Slik skaper Carte Blanche et spennende og særegent repertoar av høy kvalitet, som underbygger kompaniets mål om å være en pioner innenfor nyskapning, presentasjon og utvikling av samtidsdans i Norge og utlandet.

Om de medvirkende

Annabelle Bonnéry, teatersjef, Carte Blanche
Annabelle Bonnéry har bakgrunn som danser, og dannet i 1998 kompaniet Lanabel Company sammen med kunstneren François Deneulin. Hun har jobbet med en rekke kunstnere og kompanier, har produsert mange forestillinger, turnert over hele verden, og har i tillegg laget bestillingsverk for flere internasjonale kompanier.  Bonnéry var ansatt som prøveleder i Carte Blanche i årene 2011- 2014, under teatersjef Bruno Heynderickx.

Shlomi Ruimi-Askildsen, prøveleder Carte Blanche
Shlomi Ruimi-Askildsen  was born in Israel and has lived in Bergen since 2004 .
He has been a dancer at Carte Blanche for 9 years, and since 2016 he has been working as rehearsal director for the company.

Noam Eidelman
Noam Eidelman er født i 1991 i Jerusalem, Israel. Hun studerte ved Jerusalem Academy of Music and Dance og danset siden i folklorekompaniet Mehola. Fra 2009-2011 danser Noam i Kibbutz Contemporary Dance Company 2, og fra 2011-2013 i Batsheva Emseble. Hun har siden 2016 vært danser i Carte Blanche.

Daniel Mariblanca
Daniel Mariblanca er fra Barcelona og har sin utdannelse er fra Contemporary Dance at the Institute del Teatre de Barcelona (2005) og Toulouse CDC – Center for youth education choreographers (2006). Siden 2016 har han jobbet som danser i Carte Blanche – Norges nasjonale kompani for samtidsdans. I tillegg har Daniel utviklet prosjekter med sitt eget kompani 71BODIES som hadde utspring fra hans kjønnsovergang

Rose Martin
Rose Martin er førsteamanuensis ved Institutt for lærerutdanning ved NTNU. Martin er tidligere danser ved the Royal New Zealand Ballet, har en PhD i dans, og har lang og variert erfaring fra forskning og undervisning i blant annet Midtøsten, Europa og Asia. Hennes forskningsinteresser inkluderer danseutdanning; dans i postkoloniale kontekster; og dans og politikk.