Forestillinger Fullt program
Pris
150
Sted
Verkstedhallen Scene
mandag 9. november 2015 - kl.19:00

De lokale dansegruppene Danseteateret 55+ og Danselaboratoriet viser forestillingene «HER OG NÅ» og «Stol på meg».

Dato/tid: mandag 09.11.15 kl 19.00
Varighet: 60 min
Billetter kr. 150,- / 100,-

«HER OG NÅ» – Danseteateret 55+

Forestillingen «Her og nå» med Danseteateret 55+ handler om ulike aspekter ved, erfaringer fra og refleksjoner over et levd liv. Det lette, gledesfylte og humoristiske, men også det som ikke nødvendigvis er så lett å snakke om eller tenke på. Dette presenteres gjennom bevegelse, intervjuer over film og musikk. Forestillingen representerer mot, modenhet, nærhet og glede. Det å lete, finne, miste, lete videre og reise seg igjen.

Forestillingen har høsten 2015 turnert med Den Kulturelle Spaserstokken i Trondheim.

Idé og koreografi: Luis Della Mea og Arnhild Staal Pettersen
Musikk: Luis Della Mea
Medskapende og utøvende dansere: Turi B. Østgaard, Randi Iversen, Inger Nestvold, Margit Ryum, Gunlaug Grankvist, Dårdi Øye Dyvik, Brit Moxnes, Solfrid Dalhøi, Amy E. Salberg, Inger Johanne Tangen, Gunvor Solberg, Astrid Loe Johansen, Bodil Dugstad, Gerd Larsen.

Danseteateret ble opprettet av Tone P. Østern og Senior Kultur høsten 2005, så høsten 2015 har de 10 års jubileum! De fleste av danserne har deltatt helt fra start. I en alder av rundt 70 år kastet de seg inn i et helt nytt felt og har i løpet av perioden blitt ”dansens ambassadører” i Trondheim. Fem av danserne fyller i år 80 år, noe som også fortjener sin fest! Danseteateret ledes fra år 2010 av kunstnerisk leder og pedagog Arnhild Staal Pettersen, og er en del av Seniorkultur, v. Kulturenheten i Trondheim Kommune.

«Stol på meg» – Danselaboratoriet

”når vi ei lengre er trygge
når morgendagen kaster skygge
det er lengre enn du tror
til andre siden
du blir her og forgyller tiden

stol på meg det her går veien
stol på meg det er ikke første gang
stol på meg det her går veien
stol på meg

før vi ble var du
det ville være stor skam å snu
stol på meg”
(Dumdum Boys)

Av og med: Danselaboratoriet
Kunstnerisk leder: Ingeborg Dugstad Sanders
På scenen: Liv- Karin Alm, Sarah Lundhaug Andresen, Urszula Borowiec, Borghild Bromstad, Claudia Cazorla, Anne Marit Ligaard, Luis Della Mea, Vibeke Meland, Nina Therese Aune, Elen Øyen, Didrik Austmo Pedersen
Medvirkende i prosessen: Lise Klevestuen, Helga Rogne, Finn Adrian Jorkjen, Cecilie Moxnes, Yngvild Rønning, Svetlana Stokke.
Musikk: Svenn-Erik Fjeldberg, Jan Eggum, Luis Della Mea, Dumdum Boys, Alf Prøysen, Einar Helgaas, Ole Paus.

Danselaboratoriet består av profesjonelle- og amatørdansere med og uten funksjonshemming, og jobber med improvisasjon, eksperimentering og nye oppdagelser i dans. Danselaboratoriet har fokus på møtet mellom ulike mennesker gjennom dans, og er basert på at alle som er interessert i dans kan bidra. Danselaboratoriet ble opprettet av Tone Pernille Østern i 2001, og er i dag en utøvende gruppe som koreograferer og skaper produksjoner i ulike sammenhenger. Danselaboratoriet er en del av Tilrettelagt Fritid v. Kulturenheten i Trondheim kommune.