11. april 2018 - kl.16:30 1 time Gratis Sted: Kunsthall Trondheim Fullt program Kurs og samtaler Multiplié dansefestival

Hvem er Edward Snowden? Hva var det han avslørte om den globale masseovervåkningen? Hvorfor skal vi være bekymret?

Med utgangspunkt i whistlebloweren Edward Snowden og dokumentene han lekket fra NSA, tar Peter Kofod oss med på rundtur i en verden av hemmeligheter, spiontjenester og grenseløs overvåkning. Vi får høre om nærmest ufattelige tekniske muligheter, ser på tophemmelige dokumenter, og snakker om hva alt dette betyr for vår rett til privatliv, for rettsstaten og for demokratiet.

Foredraget, som til tross for tunge og tekniske emner, leveres på et hverdagsspråk som er forståelig for alle, og er krydret med personlige anekdoter fra opplevelser med whistleblowere, medier og politikk.

Peter Kofod er skribent og foredragsholder. Han var en av de første i verden som intervjuet Edward Snowden i 2014, og har siden vært en meget aktiv stemme i den danske debatten om overvåkning og whistleblowere. Kofod er medstifter av whistleblower-organisasjonen Veron, og skriver for øyeblikket på sin første bok for Gyldendal forlag.

Foredraget arrangeres i tilknytning til forestillingen Encryption og arrangeres i samarbeid med Litteraturhuset i Trondheim.