Forestillinger Fullt program Multiplié dansefestival
Pris
Betal det du kan 75kr – 250kr
Sted
Rosendal Teater - Sal 1
Lengde
1 time
torsdag 18. april 2024 - kl.18:00 Billetter

Tilgjengelighet: Synstolkes på norsk

Synstolkning:

En synstolk tolker den visuelle informasjonen som ellers fås gjennom synssansen. Synstolkingen skal beskrive og informere om hvem som er til stede, hva som skjer, kroppsspråk, nonverbal kommunikasjon og hvordan ting ser ut og er plassert i forhold til hverandre. Synstolken gjør et forarbeid i samarbeid med kompani for å bli enige om type språk/begreper, stemning og andre elementer.

Ooooohh

I’m on tonight, and my hips don’t lie and I’m starting to feel alright

The attention, the direction, I can feel it in my body

Shakira

fifty ways to leave a shape er Siri Jøntvedts hyllest til sine egne utslitte hofter og en nullstilling for å avdekke nye muligheter. Det er en undersøkelse i å forholde seg til at alt er i endring, og å søke ny, kroppslig mening – en sanselig kartlegging av transformasjonen og konfrontasjonen i å legge noe bak seg, og veien inn i noe nytt.

Dette er en personlig soloforestilling som kan beskrives som en bearbeiding av det å måtte si farvel til en kroppsdel, nærmere bestemt to utslitte hofteledd. For enhver er dette selvfølgelig en stor og gjennomgripende opplevelse som gjør at man kanskje kommer ut på den andre siden med en litt annen inngang til livet. Som danser endrer dette også perspektiver og påvirker det kunstneriske uttrykket. Gjennom ulike uttrykk av sang, film, tekst og dans får publikum bli med på denne poetiske og personlige reisen. Hvordan kan forandringer i kroppen tas med videre inn i livet? Hvordan kan vi overgi oss til endringene, spør Siri Jøntvedt. Forestillingen viser spor av det hun har vært gjennom og det som kommer, og en dyp kjærlighet til bevegelse.

Medvirkende

Konsept, koreografi, tekst, utøver:Siri Jøntvedt
Komponist, lyddesigner:Gyrid Nordal Kaldestad
Lysdesign:Evelina Dembacke
Dramaturg, filmskaper:Darko Dragicevic
Ytre øye, stemme (Run That Body Down):Øyvind B. Lyse
Assistent:Amy Pender
Bilder:Tale Hendnes (Dansens Hus) og Darko Dragičević
Video, trailer:Vibeke Heide
Tilleggsmusikk:Run That Body Down (Paul Simon), Hips Don’t Lie (Shakira) & Pavane pour une infante défunte (Maurice Ravel) fremført av Kari Jøntvedt.
Co-produsert av:Dans i Trøndelag, Dansekunst i Grenland & DansiT.
Støttet av:Norsk Kulturråd, Fond For Lyd og Bilde, Ffuk og Dansens Hus Oslo

www.sirijontvedt.com