Fullt program Kurs og samtaler
Pris
500 kr / Gratis
Sted
DansiT
Lengde
5 timer
fredag 30. august 2019 - kl.10:00

DansiT inviterer til fagdag for dansepedagoger i Midt-Norge!

Fredag 30. august 2019 kl. 10.00 – 15.00
Sted:
DansiTs lokaler, Strandveien 33, Trondheim
Kursavgift: Gratis for medlemmer i DansiT / Øvrige deltakere kr. 500,-
(inkluderer medlemskap i DansiT hvis ønsket)
Påmelding: Send epost til ingeborg(at)dansit.no

I år arrangerer vi en todelt fagdag med fokus på å få ny inspirasjon fra to forskjellige disipliner som kan brukes i undervisning av ulike dansefag.

Det blir også en times lunsjpause med mulighet til å snakke med kolleger og utveksle erfaringer. DansiT stiller med frukt og kaffe – ta ellers med egen mat.

Del 1 / kl. 10 – 12: Kroppsuttrykk, rytme og bevegelse / zapateo
med Juan Felipe Miranda Medina

Vi starter workshopen med å jobbe med forskjellige måter vi kan forholde oss til gulvet på, der vi bevisst benytter oss av forskjellige kroppsdeler for å få støtte fra underlaget, og leker med balanse. Videre skal vi fokusere på rytmisk bevegelse ved å bruke en tromme spilt live til å stimulere bevegelsene våre, og lære noen rytmiske sekvenser fra den afroperuanske steppdansen «zapateo». På slutten av økta skal vi dele oss i grupper og bruke dette materialet til å lage egne koreografier. Workshopen kommer til å være preget av en musikk- og dansevitenskaplig tilnærming, da vi kommer til å lære mer om historien bak afroperuanske rytmer.

Del 2 / kl. 13 – 15: Partner- og objektarbeid
med Seela og Kristian Wanvik

Workshopen er todelt. I den første delen jobber vi med partnerarbeid og fysisk kontakt. Vi prøver løft og parakrobatikktriks som passer for de fleste, og som kan tilpasses ulike aldere. Den andre delen går ut på manipulering av objekter. Vi bruker noen grunnleggende sjongleringsøvelser som oppvarming, og går videre til øvelser og oppgaver som omhandler hvordan objekter brukes i koreografier. I workshopen deler vi også erfaringer og utfordringer som deltagerne har i sin daglige undervisning.

Om pedagogene

Juan Felipe Miranda Medina jobber som musiker, danser og forsker. Han er opprinnelig fra Peru, har bodd i Norge 11 år, og har akademisk bakgrunn både i telekommunikasjon og i danse- og musikkvitenskap. Juans fokus som praksis og forskningstema er en afroperuansk stepdans; «zapateo». Han er også Capoeira instruktør og er fremdeles engasjert i Capoeiramiljøet både i Norge og i Peru. Han har holdt workshops i Peru, Bolivia, Guatemala, og Brasil, og nå skal han undervise for oss her i Trondheim.

Seela og Kristian Wanvik er et finsk-norsk par som jobber med sirkus. De møttes på Cirkus Cirkör sin artistskole i Stockholm. Begge har vært lærere i Trondheim Kommunale kulturskole siden 2009 og jobber i tillegg freelance som utøvende. Seela har spesialisert seg i blant annet pyramider og rokkering, mens Kristian sin spesialitet er sjonglering og akrobatikk.