Residens uke 42 – 43 / 2024

Embodied Kinships: Do One Extend to Trees er et prosjekt av Živilė Virkutytė og Katarzyna Maria Wieczorek som fokuserer på somatisk bevegelse, mytologibasert historiefortelling, følt sans, lydbilde og natur. Ved å oppdage hvordan ens indre kropp og følelsesmessige landskap forbinder seg med skoger og naturlige omgivelser, bringer det frem historier, opplevelser og kollektiv helbredelse. Prosjektet hedrer livets røtter mens den redefinerer forholdet mellom menneskekropper og landet vi bor i.

Fredag 25. oktober kl. 13:00 – 14:30 inviterer vi deg til å bli med på en spennende vandring som en del av Zivile Vir sitt residensprosjekt. Vi møtes ved DansiT på Svartlamon for en kort introduksjon før vi tar en guidet tur mot Korsvika. Dette er et pågående arbeid, så materialet er fortsatt i utvikling.

Turen varer ca. 1,5 time og kombinerer lyd, historier og bevegelse i naturen. Husk å ta med egne hodetelefoner og en penn. Kle deg godt – vi vil tilbringe mesteparten av tiden ute.

Vandringen er på Ladestien og foregår på engelsk.
Påmelding sendes til ingeborg@dansit.no

Ingen tidligere erfaring er nødvendig, kom som du er og bli med på en flott opplevelse!

Om kunstnerne

Živilė Virkutytė er danse- og bevegelseskunstner, samt traumeinformert somatisk terapeut med sertifiseringer i IBMT, BMC, DAM, med fokus på terapeutiske aspekter av naturen og biologien til komplekse traumer. Hun er også en kvalifisert yogalærer og utøver (RYT 300) med spesialisering i Ashtanga yoga og terapeutisk yoga. Živilė tilrettelegger ulike somatiske, yoga-, danseworkshops og retreater over hele Storbritannia, Norge, Litauen, Latvia, Sverige og Frankrike. Som medgründer av LESS STRESS er hun dedikert til å gi et trygt og støttende rom for helbredelse. Hennes livslange ekspertise innen psykologi, mystikk og personlig traumeheling veileder individer mot tverrfaglig velvære og mer integrerte liv.

Katarzyna Maria Wieczorek er en polsk-norsk komponist og lyddesigner, basert i Trondheim, Norge. Wieczorek har musikkvitenskap og musikkteknologibakgrunn fra NTNU, Trondheim. Siden 2020 jobber hun med musikk både for seg selv og andre og samarbeider ofte tverrfaglig med billedkunstnere og dansere. I 2021 begynte hun å utvikle det kollektive prosjektet Brainfeels – et prosjekt som visualiserer og formidler ulike mentale tilstander. Wieczorek bruker ofte alternative måter å koble data med musikk på, og eksperimenterer med klang og skalaer. Hun jobber også med feltopptak, programmering og blanding av ulike instrumenter med støy. Musikken hennes blir ofte beskrevet som et filmlydspor, og hennes mål er ofte å gi et rom hvor lytterne finner seg komfortable og frie til å oppleve følelser. Wieczoreks måte å jobbe på inkluderer ofte improvisasjon med synther og vokal, og pendling mellom teknologi og folkemusikktradisjoner. Med sitt arbeid prøver hun å bygge bro mellom den nye teknologien og historiefortellingen ved hjelp av råmateriale og akustiske instrumenter og stemmer.

Støtte av

LESS STRESS, DansiT, Gyvo Žalio & International Society of Forest Therapy.