Residens uke 18 / 2024

Diwriziennet – Derooted in Breton er Corentin JPM Productions tredje forestilling. Den utforsker Corentins keltiske røtter og hans behov for å ta avstand til disse – for å definere sin egen skeive identitet. Arbeidet utforsker det utbredte behovet blant skeive å kunne samles i større rom og samfunn for å leve et eget liv. I dette tilfellet, å komme seg bort fra det «bretonske landskapet», behovet for å unnslippe språket og kulturen, for å kunne definere et nytt sosialt selv. Dewriziennet stiller spørsmål ved og revurderer Corentins keltiske arv og utforsker det problematiske båndet mellom nettopp frigjøring og arv.

Foto: Corentin JPM Leven

Medvirkende

Corentin JPM Leven

Ann Mirjam Vaikla

Kim Reenskaug

Ulf Nilseng

Ane Reiersen

Om kunstneren

Corentin JPM Leven er en fransk multidisiplinær scenekunstner som jobber og bor i Oslo. Han er utdanna scenograf ved Akademi for scenekunst i Fredrikstad og jobber også som kostymedesigner og lysdesigner.

Corentin JPM har jobbet som utøver siden 2015 med blant annet CocoRosie og Ulf Nilseng, samt sine egne soloforestillinger “+-” (2020) og «Birds of Ill Omen» (2022). “+-” portretterte Corentin JPMs egen historie med HIV, mens han i «Birds of Ill Omen» tok han steget videre og så på andre problemstillinger knyttet til HIV: forholdet mellom selvdefinert identitet som avviker fra det normative, og identitet som et resultat av medisinske vurderinger.

Corentin JPMs kunstneriske uttrykk tar for seg ulike problemstillinger, historier, rom og estetiske uttrykk knyttet til queer, og arbeidet hans er sterkt forankret i queer-miljøets arv og historie.