Utvidet program

Foto: Arne Hauge

DansiT fasiliteter for visning av dansekunst i ulike formater og faser av en kunstnerisk prosess. Les mer om våre plattformer under.

Studiovisninger

DansiT arrangerer jevnlig åpne studiovisninger av prosjekter som utvikles i våre produksjonslokaler, eller prosessvisninger av mindre format. Informasjon om kommende visninger legges ut fortløpende.

Har du et prosjekt du ønsker å vise fram for et publikum? Ta kontakt med ingeborg(at)dansit.no. Forespørsler behandles fortløpende.

Samarbeid

DansiT inngår også i samarbeid med andre visningsplattformer, som Kulturnatt Trondheim, Svartlamodagen, Trondheim Open, Vin & Valsen og Rosendal Teaters Mørkerommet.

Stedsspesifikke prosjekter

DansiT initierer og inngår ofte i ulike prosjekter som finner sted utenfor det tradisjonelle scenerommet, for eksempel i gallerirom, museum, butikker, eller ute i natur/byliv.

Flekk og Flekker

Flekk og Flekker er et prosjekt initiert av dansekunstner og koreograf Yaniv Cohen i samarbeid med Dansens Hus, Carte Blanche og DansiT.

Flekk oppstod som en respons på nedstengningen av samfunnet på grunn av coronapandemien med mål om å spre danseglede til barn i en krevende tid.

I løpet av 2020 dukket Flekk opp som en dansende overraskelse hos barn som feiret bursdag i en merkelig tid rundt om i landet. Nå har prosjektet utviklet seg, Flekk er blitt til en sprudlende gjeng med Flekker som kan dukke oppe som en enda større dansende overraskelse hos barnehager i Trondheim, Oslo, Kristiansand og Bergen!

Medvirkende

Flekk  2020 Trondheim: Karoline Bergh Ellingsen og Gunhild Løhre
Flekker 2021 og 2022 Trondheim: Anna Thu Schmidt, Marie Rechsteiner, Michael Aspli, Gunhild Løhre

Foto: Morten Lauveng Jørgensen (VårtOslo)

Åpen Scene for Dans

Åpen Scene for Dans er en visningsplattform der dansekunstnere kan vise work-in-progress eller kortere, ferdige koreografier.

Åpen Scene er en arena for å prøve ut idéer og få respons og nye impulser for videreutvikling og ferdigstilling av danseprosjekter. Det er et møtepunkt der dansekunstnere får anledning til å treffes, dele sitt arbeid og sine synspunkter, og diskutere dans. Samtidig er Åpen Scene en arena for publikum som er nysgjerrige på hva som skjer innen dans regionalt og nasjonalt.

Åpen Scene for Dans inkluderer også Åpen Scene Ung, der unge, uetablerte dansere gis mulighet til å vise eget arbeid og komme i kontakt med det profesjonelle dansefeltet.

Fra og med 2018 har Åpen Scene for Dans blitt erstattet av et økt antall lokale co-produksjoner og samarbeid.