Dansens Dager

Dansens Dager 2023 feires fra 27.  til 30. april!

I den forbindelse lager Danseinformasjonen et nasjonalt program på nettsidene for Dansens Dager. Fristen for å registrere sine arrangement er 16. april 2023.

Registreringsskjema dansens dager 2023

Vi oppfordrer også alle til å legge Dansens Dager som co-host på deres Facebook-arrangement og tagge oss i sosiale medier så vi kan dele videre. Og ikke minst, la taggen #DansensDager2023 få bein å gå på!

Dansens Dager-dansen 2022

For tolvte gang produserer Danseinformasjonen en egen Dansens Dager-dans med tilhørende instruksjonsfilm. Dansens dager-dansen er koreografert av ambassadør Victor Prag. Prag er regjerende norgesmester i breaking og medlem av crewet FloorKnights. Årets dans er en flytende og energisk breakekoreografi som, med litt øvelse, kan læres av alle. Victors oppfordring er å prøve å finne breakegrooven, og gjerne gjøre dansen litt på sin egen måte. – Senk skuldrene og ha det gøy!

Idè og Koreografi: Victor Prag
Assistenter: Kaia Myrle & Brage Planke
Utøvere (studenter ved Bårdar Akademiet, DH2): Kaja Myrle, Juni Hansen, Elin Bæver, Magdalena Sutton, Maia Moy, Thea Carlstedt & June Sunde
Musikk: Björn Hagstedt
Regi & klipp: Sigrun Drivdal Johnsen
Opptaksansvarlige: Marianne Albers & Minda Marie Kalfoss
Teknikk: Peter Albers
Foto: Sigrun Drivdal Johnsen & Fahil Anwari
Konsulent foto & klipp:
Fahil Anwari
Produsent: Danseinformasjonen – det nasjonale kompetansesenteret for dansekunst

Hva er dansens dager?

Dansens Dager er en felles feiring for dansere på alle nivåer og innen alle genre. På tvers av tradisjonelle skiller i alder, ferdighetsnivå og dansestil står vi sammen og viser mangfold, entusiasme og kjærlighet til dans.

DansiT benytter denne anledningen til å vise hvor stor bredde og aktivitet det er på dansefeltet i Midt-Norge. Dette gjør vi gjennom å synliggjøre aktiviteter og arrangementer som skal vises under disse dagene på våre nettsider, og promotere denne feiringen som en feiring for hele regionen.

Bakgrunn

I 1982 etablerte International Dance Committee – ITI, Unesco, den internasjonale Dansens Dag som en markering av all dans. Deres ønsker for denne dagen er at dansekunstnere verden over skal sette fokus på alle danseformer, feire kunstformen og krysse alle politiske, kulturelle og etniske grenser. Dagen er lagt til 29. april som er fødselsdagen til den franske danseren Jean-Georges Noverre (1727 – 1810) som regnes som grunnleggeren av den moderne ballett. Dansens Dag har blitt feiret i Norge siden 1999 og har utviklet seg til å bli en markering over flere dager. Danseinformasjonen er nasjonal koordinator for Dansens Dager i Norge.

Mer om Dansens Dager