Dansens Dager

Dansens Dager 2023 feires fra 27.  til 30. april!

I den forbindelse lager Danseinformasjonen et nasjonalt program på nettsidene for Dansens Dager. Fristen for å registrere sine arrangement er 16. april 2023.

Registreringsskjema dansens dager 2023

Vi oppfordrer også alle til å legge Dansens Dager som co-host på deres Facebook-arrangement og tagge oss i sosiale medier så vi kan dele videre. Og ikke minst, la taggen #DansensDager2023 få bein å gå på!

Her finner du programmet for Trøndelag under dansens dager 2023 https://youtu.be/9DMzZ4wH3Rk Her kan du lese mer om årets Dansens Dager-dans

Hva er dansens dager?

Dansens Dager er en felles feiring for dansere på alle nivåer og innen alle genre. På tvers av tradisjonelle skiller i alder, ferdighetsnivå og dansestil står vi sammen og viser mangfold, entusiasme og kjærlighet til dans. DansiT benytter denne anledningen til å vise hvor stor bredde og aktivitet det er på dansefeltet i Midt-Norge. Dette gjør vi gjennom å synliggjøre aktiviteter og arrangementer som skal vises under disse dagene på våre nettsider, og promotere denne feiringen som en feiring for hele regionen.

Bakgrunn

I 1982 etablerte International Dance Committee - ITI, Unesco, den internasjonale Dansens Dag som en markering av all dans. Deres ønsker for denne dagen er at dansekunstnere verden over skal sette fokus på alle danseformer, feire kunstformen og krysse alle politiske, kulturelle og etniske grenser. Dagen er lagt til 29. april som er fødselsdagen til den franske danseren Jean-Georges Noverre (1727 - 1810) som regnes som grunnleggeren av den moderne ballett. Dansens Dag har blitt feiret i Norge siden 1999 og har utviklet seg til å bli en markering over flere dager. Danseinformasjonen er nasjonal koordinator for Dansens Dager i Norge.
Mer om Dansens Dager