4. april 2019 - kl.10:00 1,5 time 90 / gratis Sted: DansiT Fullt program Kurs og samtaler Multiplié dansefestival PRODA

Denne workshopen utfordrer danserens vaner. Vi skal jobbe med å gjenkjenne en bevegelsesretning, for så å forlate den. Vi skal finne potensialet i selve bevegelsen, og ikke starte bevegelsen fra hvor som helst i kroppen. Ved å ikke hvile i det gjenkjennbare, ikke være i «flyt», eller la tyngdekraften ta over den fysiske retningen, må danseren stadig skifte retning, tekstur og kraft. Denne fysiske arbeidsmetoden kan oppleves anstrengende og utmattende ved at fokuset stadig forflyttes og vi aldri «lander».

Workshopen er åpen for alle, og krever ingen tidligere danseerfaring.

Workshopen er gratis for medlemmer av PRODA/DansiT og for alle med festivalpass.

Billetter

Om Geir Hytten

Geir Hytten er utdannet danser og koreograf fra London Contemporary Dance School og Laban (MA) London.

Hytten har samarbeidet med flere internasjonale kompanier som Punchdrunk, Vincent Dance Theatre, The Cholmondeleys and The Featherstonehaughs, Frantic Assembly/National Theatre -Scotland, Daniel Kramer/Frauke Requardt (Sadler’s Wells), Coisceim, og National Theatre -London og Complicite.

I Norge har han samarbeidet med kunstnere som Jo Strømgren Kompani, Impure Company, Brageteatret, Ulf Nilseng, Kjersti Engebretsen, Simone Grøtte, iRo, Katrine Kirsebom og Karstein Solli. Sammen med Marie Bergby Handeland koreograferte og utøvde han forestillingen Vi Synger under Ravnedans (2016). YOUR FAN (2018) var hans andre helaftens forestilling, og hello brother (2019) har premiere under Multiplie dansefestival 2019.