Forestillinger Fullt program
Pris
Betal det du kan 75kr – 250kr
Sted
Rosendal Teater - Sal 1
Lengde
1 time
fredag 15. november 2024 - kl.19:00 Billetter
lørdag 16. november 2024 - kl.19:00 Billetter

I Songs of Chaos skal publikum kunne slappe av, være frigjort fra jakt etter mening og oppleve denne forestillingen som en erfaring – litt som når man betrakter en foss eller en fjellkjede.

Songs of Chaos er en danseforestilling med teatrale elementer, inspirert av teaterstykket “Den Kaukasiske Krittringen” av Bertolt Brecht. Den sammenfletter landskap og eierskap og er på en stadig leting etter en ny forståelse av konseptet eierskap. Stykket er både en forestilling i scenerommet og en installasjon i det offentlige rom.

Hvordan ser et landskap ut? Hvorfor liker folk å observere et landskap? Er det på grunn av horisonten, eller er det fordi de føler seg overlegne naturen og andre mennesker? Hvem har tilgang til flere ulike landskap? Hvem har tid og ressurser til å observere fra en høyere posisjon?Songs of Chaos er et nytt samarbeidsprosjekt mellom Roza Moshtaghi og Lykourgos Porfyris. Den passer for alle som er nysgjerrige på å utvide sin forståelse av hva dans kan være, og hvordan dans kan oppleves i dialog med objekter. Forestillingen er utviklet for å kunne oppleves av dem med sterkt nedsatt synsfunksjon på lik linje med et seende publikum, uten å ta i bruk eksterne tilpasninger eller synstolkning.

Om kunstnerne

Roza Moshtaghi er en iransk kunstner som bor og jobber i Oslo. Hennes verk er ofte plassert innenfor scenekunstfeltet som koreograf/danser og performer. Hun arbeider ofte med uforklarlige narrativer knyttet til begjær i relasjon til tilpasning eller opprør mot systemer og strukturer. Det ordinære, eller det vi har tvunget inn i det uniforme forkledd som ordinært, er Rozas lekeplass. Hun ser etter muligheter for å stille hypoteser over det «usynlige» ved å grave i det ordinære som et stille landskap. Roza har en MA i koreografi ved Kunsthøgskolen i Oslo. Hun presenterer arbeidet sitt internasjonalt og utvikler prosjekter med andre kunstnere som samarbeidspartner og utøver.

Lykourgos Porfyris er en visuell kunstner som bor og lever i Oslo og Athen. Han har en BA fra Athens School of Fine Arts og en MFA fra Kunstakademiet fra Kunsthøgskolen i Oslo. Lykourgos praksiser er knyttet til produksjon av nye mytologier og legender. Hans historier mistolker de store mainstream narrativene som ofte omfavner heltenes seire og transformerer dem til alternative narrativ, hvor man feirer «taperne» som vinnere. I sine siste verk har han utforsket sin identitet som albino med nedsatt synsfunksjon. Lykourgos er spesifikt interessert i hvordan nedsatt funksjonsevne er representert i vestlig historie og nåtidens populærkultur.

Medvirkende

Koreografi og konsept:Roza Moshtaghi
Lydkunstner og konsept:Lykourgos Porfyris 
Utøvere:Trine Lise Moe, Amie Mbye, Oda Bjørholm 
Kostymedesign:Fredrik Floen
Lysdesign:Thomas Bruvik
Scenografi:Carl Nilssen-Love
Produsent:Sunniva Fliflet
Co-produsert av:Dansens Hus, DansiT, KLODEN
Samarbeid med:Kulturrådet, FFUK, Fond for lyd og bilde