Fullt program Kurs og samtaler Utvidet program
Pris
Se påmelding
Sted
DansiT / Svartlamon
Lengde
1 uke
lørdag 27. juli 2024 - kl.10:00
søndag 28. juli 2024 - kl.10:00
mandag 29. juli 2024 - kl.09:30
tirsdag 30. juli 2024 - kl.09:30
onsdag 31. juli 2024 - kl.09:30
torsdag 1. august 2024 - kl.09:30
fredag 2. august 2024 - kl.09:30
lørdag 3. august 2024 - kl.10:00

Årets kurs varer fra og med lørdag 27. juli til og med lørdag 03. august.

Sommerkurset er åpent for danseelever på videregående, dansestudenter og profesjonelle dansere. Profesjonelle får rabattert pris.

Årets pedagoger: Marte Brustad Melhus – Ballett og Samtidsdans / Andrea Winsnes – Improvisasjon og Workshops / Sarah Fischer Luckow – Yoga / Mina Skjervheim – Hip hop / Kristin Similä – Jazz

Priser (student / profesjonell):
Fullt kurs (14 danseklasser, 5 yogaklasser og 2 workshops): 3600 / 2700
Klippekort 10 klipp: 1600 / 1200
Drop-in: 200 / 150 (1 klipp)
Drop-in workshop: 400 / 300 (2 klipp)

Påmelding og evt. spørsmål sendes til sommerkurstrh@gmail.com

Drop-in er mulig, men det anbefales å reservere plass på forhånd

Timeplan

Om sommerkurs i Trondheim

Sommerkurs i Trondheim ble opprettet i 2011 av Silje Bævre Lian og Lene Brustad Melhus i samarbeid med DansiT. Nå drives initiativet videre av Marte Brustad Melhus og Andrea Winsnes.

FACEBOOK

Pedagoger

Marte Kristine Brustad Melhus
Marte Kristine Brustad Melhus (f. 1997) er en trøndersk dansekunstner med base i Oslo. Hun har en bachelorgrad fra Høyskolen for Dansekunst (2019), PPU fra Khio (2022) og er nå ferdig med sitt første år på Masterstudium i dans ved Khio. Etter endt bachelor har hun jobbet med flere egne prosjekter og vært medskapende utøver i en rekke produksjoner på Rom for dans. Hun har også undervist på bl.a. Oslo kulturskole, Rom for dans kveldskurs og Høyskolen for Dansekunst.

«I mine ballettklasser er jeg opptatt av å jobbe funksjonelt med teknikk. Det er teknikken som skal tilpasses kroppen, og ikke motsatt. Samtidig har jeg en forkjærlighet for ballettens estetikk og tydelige rammer, og syns det er lite som slår følelsen av å virkelig finne flyten i en vals eller en grand allegro. Klassene på sommerkurset kommer til å bestå av en relativt kort og enkel barre, før vi beveger oss ut i senter med fokus på pust, musikalitet og store forflytninger.

I samtidsklassene tar jeg utgangspunkt i min egen praksis der jeg jobber med gulvarbeid, improvisasjon og akrobatikk. Vi jobber oss gjennom grunnleggende øvelser før noen settes sammen til lengre sekvenser. Det blir også rom for utforskning av tekniske prinsipper og lignende mer improvisatoriske oppgaver. Noen av dagene har jeg også planer om å dele utdrag av min pågående prosess med masterprosjektet mitt. Der jobber jeg med utgangspunkt i sport, konkurranseinstinkt og idrettsutøverens tilstedeværelse, og er nysgjerrig på hvordan dette kan møte dansen.»

Andrea Winsnes
Andrea Winsnes er utdannet samtidsdanser og jobber som danser og DJ i Trondheim. Hun er for tiden en del av Danselaboratoriet og Praxis Trondheim. Andrea er interessert i bevegelse i mange former, fra svømming til klatring til yoga, men mest av alt liker hun å danse med andre. I sin egen praksis/eget arbeid ligger fokuset på lekenhet og improvisasjon.

I improvisasjon på sommerkurset vil vi fokusere på bevisstgjøring av egen kropp og rommet vi beveger oss i. Vi vil jobbe spesifikt med ulike impro-oppgaver, samt mer åpne impro-strukturer. Målet er å utforske bevegelse motivert av nysgjerrighet, lekenhet, glede.

Sarah Fischer Luckow
Jeg heter Sarah Fischer Luckow, og er en norsk-sveitsisk dansekunster som for tiden jobber prosjektbasert med Iceland Dance Company og frilans i Oslo. Jeg er utdannet med en bachelor i samtidsdans fra Kunsthøyskolen i Oslo (Khio), og i fjor ble jeg ferdig med yoga-teacher training (200 timer). Profesjonelt har jeg jobbet med koreografer som Erna omarsdottir, Halla Olafsdottir, Hooman Sharifi, Tom Weinberger, Sasha Waltz, Tormod Tora Midtbø, Rannei Grenne, Solveig Styve Holte, Yaniv Cohen og Mariko Miyata-Jancey. Mitt virke i dansen er hovedsakelig som utøvende danser i andres prosjekter, og for meg betyr det også en interesse i å utforske ulike danseriske uttrykk og kunsteriske praksiser. En kontinuerlig yogapraksis har i den sammenheng fungert som en tilbakevendende rød tråd i arbeid som krever ulikt både fysisk og mentalt.

Mine yogaklasser har base i et yogasystem kalt Forrest yoga (dessverre/heldigvis har det ingenting med skog og trær å gjøre), og vil være personlig i form av at jeg vil undervise det jeg gjør i min egen praksis uavhengig av undervisningssammenheng. Forrest yoga inneholder mange tradisjonelle yogaøvelser (asanaer) kombinert med fokus på plassering, anatomi og skadeforebygging. Mange stillinger blir holdt lenger enn i tradisjonelle yogaklasser, noe som utfordrer tilstedeværelsen. Jeg starter yogapraksisen med å sette en intensjon, og så vil de oppfølgende øvelsene/asanaene kobles på denne. Til tider er Forrest yoga svært fysisk intenst, men med et ønske om å ikke presse kroppen, heller kjenne på ulike former for tilstedeværelse gjennom ulike stillinger som påvirker kropp og sinn ulikt. Mitt mål med disse yogaklassene, er at du skal kunne bli mer bevisst på de ulike sammenhengene i kroppen, som også inkluderer hjernen, i et rom hvor det føles trygt å gjøre nettopp det.

Mina Skjervheim
Jeg heter Mina ‘Bubbles’ Skjervheim, en 24 år gammel danser fra Trondheim. Allerede på barneskolen begynte drømmen om å kunne leve av dansen, som i dag er blitt en realitet. Selv om dansen har vært med meg hele livet, tok veien en ny retning i 2010 da jeg oppdaget kulturen og dansestilen Hip hop. Til nå har jeg stått på scener som Dansens Hus Oslo, H3 Arena, Trondheim Spektrum og var i fjor å se på Rosendal Teater med Sixteen Dances. Jeg har vært med i flere reklamer som danser og statist og har jobbet med artister som Åge Sten Nilsen, Kyle Alessandro og Eiroz. Siden 2018 har jeg undervist fast ved RAW Dance Studio og Huldance Dansestudio i Trøndelag, men også ved kulturskoler i Moss og Oppdal. I tillegg holder jeg regelmessige workshops gjennom frivillige og statlige organisasjoner. Nå nylig flyttet jeg hjem fra kulturens fødeby, New York, hvor jeg fulgte et program med lærere som skapte dansestilene Hip hop, House og Litefeet. Som en allsidig danser driver jeg med freestyle og koreografering som både battler nasjonalt og internasjonalt og koreograferer for personlige og kommersielle prosjekter.

I Hip hop klassene vil vi gå dypere i teknikker og fundamentene til stilen, og hvordan man selv kan implementere dette i egen dans. Etter 7 måneder på skole i New York med pionerene i Hip hop som lærerne mine har jeg ny og oppdatert informasjon som jeg nå vil dele med dere på Sommerkurs 2024!

Kristin Similä
Kristin Similä er utdannet jazzdanser og dansepedagog fra Norges Dansehøyskole, og jobber for tiden på Trondheim Kulturskole med undervisning av ivrige dansere i alderen 3-17 år. Hun har tidligere gått på Trøndertun folkehøyskole og har en master i kunstfagdidaktikk der fokus var på dansens rolle i kroppsøvingsfaget.

Oppbyggingen av jazztimene på sommerkurset vil bestå av oppvarming og teknikk, men ha hovedbase i koreografi. Stilene på koreografiene vil variere noe, men ha fokus på danserens uttrykk og formidling.