Workshops and talks
Location
DansiT
Monday 1. August 2022 - kl.10:00
Tuesday 2. August 2022 - kl.10:00
Wednesday 3. August 2022 - kl.10:00
Thursday 4. August 2022 - kl.10:00
Friday 5. August 2022 - kl.10:00

Endelig blir det sommerkurs på DansiT igjen!

I år blir det jazz med Vilde Opeide, samtidsdans og ballett med Marte Brustad Melhus, og to lengre workshops med Lou Ditaranto.

Sommerkurset avsluttes med “Åpent Rom” etter siste klasse på fredag, der alle som har deltatt på minst én klasse kan bruke rommet gratis til utforskning, trening, tøying, prosessvisning eller hva det måtte være behov for og ønske om.

Timeplan:

Påmelding: sommerkurstrh@gmail.com

Priser (rabattert pris for profesjonelle):
Drop in 90 minutters klasse: 190,-/140,-
Workshop (begge dager): 600,-/480,-
Hele kurset (7 klasser og 2 workshops): 1650,-/1300,-

Betaling via Vipps

Om pedagogene/klassene

Vilde Opeide skal undervise i jazz på mandag og tirsdag.

Vilde Opeide kommer fra Trondheim og har en utdannelse i jazzdans fra Kunsthøgskolen i Oslo. De siste årene har hun jobbet som danser på en rekke scener og arrangement, og innom et vidt spekter av stiler og uttrykk. Blant annet “Cabaret” på Den nasjonale scene, “Juleevangeliet – the smash (s)hit musical” i Trondheim spektrum, “TRÅD” med Kompani Trondheim og en rekke oppdrag for Show de vida.

Klassene hennes vil gjenspeile denne variasjonen, men ta utgangspunkt i jazzteknikk og den typiske oppbygningen av en jazzklasse. Hun brenner for uttrykk og formidling, og vil fokusere mye på dette gjennom å jobbe med koreografi.

 

Foto: Guro Lepperød

Marte Brustad Melhus skal undervise i samtidsdans mandag, torsdag og fredag, og ballett på tirsdag og onsdag.

Marte er utdannet ved Høyskolen for dansekunst (2019), og har i tillegg praktisk-pedagogisk utdanning i dans fra Khio (2022). De siste årene har hun jobbet som dansekunstner og pedagog med base i Oslo, og har bl.a. vært medskapende utøver i flere produksjoner ved Rom for Dans, vært på DKS-turné og jobbet med egne produksjoner som f.eks. “Av og til misunner jeg gullfiskene” av Melhus/Selsjord/Grimsby og “Forestill” av Bygnes/Melhus. Marte har undervisningserfaring fra de fleste aldre, nivåer og stiler, og underviser på Oslo Kulturskole, Rom for Dans Ung og Høyskolen for Dansekunst.

Samtidsklassene tar utgangspunkt i Martes egen praksis, og vil fokusere på gulvarbeid, forflytning av vekt og møter med underlaget, samt inkorporering av noen akrobatiske elementer. Vi kommer til å jobbe med en god blanding av utforskende oppgaver og satt materiale.

I sin ballettundervisning er Marte opptatt av å ta hensyn til ulike kropper og ha en funksjonell tilnærming til teknikken, samtidig som hun har en forkjærlighet for ballettens estetikk og tydelige rammer. Klassene på sommerkurset vil fokusere på enkle, tydelige tekniske prinsipper, og overføringsverdien mellom ulike øvelser og ulike dansestiler. Vi gjør en kort og enkel barre og bruker mye tid i senter, med fokus på forflytning, pust og musikalitet.

 

Foto: Antero Hein

Lou Ditaranto holder workshop onsdag og torsdag fra 12-15. Det er mulighet for drop-in bare en av dagene, men det anbefales å bli med på begge.

Lou Ditaranto er en fransk-trøndersk dansekunstner med bachelor og master innen samtidsdans fra Northern School of Contemporary Dance i Leeds. Hun jobber aktivt som utøver og koreograf i dansefeltet i Oslo og England, der hun blant annet har utøvd verk av Lali Ayguadé, Vinicius Salles, Botis Seva, Mari Carrasco, Yaniv Cohen og Carl Aquilizan, samt nylig turnert med Panta Rei Danseteater. Hun har også skapt verk for andre og seg selv, og er blant annet i gang med utforskningen av ULTRAFIOLETT (arbeidstittel).

Workshopene vil være en smakebit av Lous praksis som er en varierende blanding av improvisasjon, koreografi og uformelle kreative oppgaver, med et ønske om å åpne opp for refleksjoner og samtaler.

Om sommerkurs i Trondheim

Sommerkurs i Trondheim ble opprettet i 2011 av Silje Bævre Lian og Lene Brustad Melhus i samarbeid med DansiT. Nå drives initiativet videre av Marte Brustad Melhus og Andrea Winsnes.

Facebook