Forestillinger Fullt program
Pris
Betal det du kan 75kr – 250kr
Sted
Rosendal Teater - Sal 1
Lengde
1 time
fredag 17. februar 2023 - kl.19:00
lørdag 18. februar 2023 - kl.19:00

DansiT og SiTron samarbeider om en unik oppføring av Sixteen Dances av komponisten John Cage, med rykende fersk koreografi av Rannei Grenne og Solveig Styve Holte.

Dansekunstnerne Rannei Grenne og Solveig Styve Holte har over flere år utforsket metoder for å skape og utøve dans basert på den amerikanske koreografen Merce Cunningham (1919-2009) sitt arbeid og prinsipper. Cunningham var en pioner innen moderne dans som vektla det formale og abstrakte, og gjorde eksperimentelle samarbeid med musikk og billedkunst. Cunningham jobbet tett med komponist John Cage og de skapte flere verk sammen, blant annet “Sixteen Dances” – det første verket der de benyttet seg av «tilfeldighetsprinsippet».

I denne utgaven av “Sixteen Dances” videreutvikler Grenne og Holte et materiale de skapte i arbeidet med prosjektet “Flakkande røynd” (2018). Der Cunninghams formspråk i stor grad var basert på den klassiske ballett-teknikken, dyrker Grenne og Holte en friere tilnærming til bevegelsene. På scenen fremføres det originale musikalske verket av et ensemble bestående av åtte musikere i møte med fire lokale dansekunstnere som hver og en får sette sitt personlige preg på uttrykket.

Velkommen til en aften med samtidsdans fra 2023 og samtidsmusikk fra 1951!

Billetter

I etterkant av premieren fredag 17. februar blir det kunstnersamtale moderert av dansekunstner Anna Westberg.

I forkant av forestillingen lørdag 18. februar inviterer DansiT og NyMusikk Trondheim til et hyggelig ettermiddagsarrangement på Rosendal Kafé fra kl. 16.30 – 17. Les mer her.

Lørdag 18. februar arrangerer DansiT også berøringsvisning for publikum med synshemning kl. 18. Les mer om tilbudet og meld deg på her

Medvirkende

Koreografi: Rannei Grenne og Solveig Styve Holte
Dansere: Rebecka Lange, Sarah Fischer Luckow, Mina Skjervheim, Nina Wollny
Komponist: John Cage
Dirigent: Rik De Geyter
Fiolin: Mathieu Roussel
Cello: Marianne Lie
Fløyte: Trine Knutsen
Trompet: Eli Blåsmo
Piano: Else Bø
Slagverk: Espen Aalberg, Jon Ivar Knutsen, Hans Christian Green
Kostymer og scenografi: Ida Falck Øien og Harald Lunde Helgesen i HAiKw/
Lysdesign: Eirik Brenne Torsethaugen
Produksjon: DansiT og SiTron

Foto: Tale Hendnes
Plakatdesign: Juliane Schütz

Støttet av: Kulturrådet