Barne- og ungdomsprogram Forestillinger Fullt program
Pris
Betal det du kan 75kr – 250kr
Sted
Rosendal Teater - Sal 1
Lengde
1 time
torsdag 10. oktober 2024 - kl.19:00 Billetter

Velkommen til en eventyrforestilling for alle nysgjerrige fra 13 år og oppover.  En fantasifull forestilling om det lille, det store og alt imellom. Shoegaze utforsker perspektiver på hva vi ser når vi ser ned på føttene våre og hva vi tramper på. Møt de bittesmå og de superstore i denne magiske danseforestillingen.

I musikksjangeren Shoegaze ser musikerne alltid fokusert ned i gulvet, på føttene sine. Hva ser de egentlig på? Koreograf Kristin Helgebostad sammenligner dem med gigantiske kjemper som ser ned på komplekse hyperlandskap av mose, maur, veps og insekter. I danseforestillingen med samme navn, skifter vi fokus. Er vi ikke alle kjemper i verden som tråkker på mangt og mye under oss? I likhet med kjempen Atlas, fra gresk mytologi, som ble dømt til å bære hele himmelhvelvingen på sine skuldre, må vi alle, inkludert kjempen, bære det faktum at vi tråkker på det som er under oss.

Om kunstnerne

Kristin Ryg Helgebostad er en norsk utøver og koreograf basert i Oslo. Hun inkluderer et bredt spekter av ulike performative og koreografiske strategier i sin praksis og jobber i flere samarbeid både som utøver og koreograf. Langsiktige samarbeidspartnere inkluderer Ingeleiv Berstad, Laura Marie Rueslåtten, Eivind Seljeseth, Chrisander Brun, Ida Wigdel og Irene Theisen. Hun er en del av Bananaz, en forening som binder sammen forskjellige utøvende kunstnere og deres arbeid, og legger vekt på kollektive arbeidsmetoder. Noen av Kristins tidligere verk er SOIL GIRL, SPOILER og ME TOO.

Multikunstneren Chrisander Brun er kjent for et oppfinnsomt og visuelt presist kunstnerisk uttrykk. Chrisander har en bachelorgrad i kunst fra Dramatiska Institutet, i teater og scenekunst (juni 2010). Listen over kunstneriske samarbeid og prosjekter er lang, men et utdrag fra de siste årenes arbeid inkluderer Galaksehopen, Exit Parkour, Cash Money Flow (2022), Partita no. 2, Antigone, Romeo og Julie, Sjefen Ingeborg, Stolthet og fordom landskap (2021). Chrisander har tidligere skapt lys-, scenografi- og kostymedesign samt performancefotografi for Norrdans’ forestilling Everlasting Event (2023) og PROXY (2019). De siste årenes konseptbilder for Norrdans er også fotografert av Chrisander.