19. september 2015 - kl.12:00 Gratis Sted: Trondheim Folkebibliotek Dansenett Norge Fullt program Kurs og samtaler

Hvordan tar vi imot de som kommer utenfra inn i vårt fellesskap?

Lørdag 19. september varmer vi opp til en av høstens største dansebegivenheter i Trondheim. DansiT inviterer koreograf Ina Christel Johannessen til å samtale med fribyforfatter Asieh Amini om The Guest, en danseforestilling som ikke kunne vært mer dagsaktuell.

I forbindelse med visning av The Guest 16. og 17. oktober, er vi stolte av å kunne invitere den anerkjente koreografen Ina Christel Johannessen til et unikt møte med Trondheims fribyforfatter Asieh Amini denne lørdagen.

The Guest er inspirert av Albert Camus’ novelle L’Hôte, som utforsker motsetningene mellom gjestfrihet og vennskap, opposisjon og fiendtlighet. Tittelen på novellen er et ord som samtidig betyr både gjest og vert på fransk. Forestillingen er dermed høyst aktuell i våre dager, med flyktningstrømmen til Europa og hvordan denne får frem både det beste og det verste i oss mennesker. Med utgangspunkt i Camus’ novelle, samtaler Johannessen og Amini om bl.a. forestillingens tematikk, kunsten som samfunnsaktør og veien fra litteratur til scenisk verk.

Om Ina Christel Johannessen

Ina Christel Johannessen er kunstnerisk leder og koreograf for det anerkjente norske dansekompaniet zero visibility corp. Siden det internasjonale gjennombruddet med …it’s only a rehearsal i 2003, har Johannessen og hennes kompani begeistret publikum i nærmere 20 land over hele verden. Fra de siste årene kan nevnes fjorårets jubileumsforestilling for Carte Blanche, Den Norske Opera og Ballett, Norrlandsoperaen, Les Ballet de Monte Carlo og City Contemporary Ballet i Hong Kong. Johannessen mottok kritikerprisen for forestillingen Ambra i 2008, og var nominert i kategorien beste koreograf ved Taglioni European Ballet Award i 2014.

Om Asieh Amini

Asieh Amini er født og oppvokst i Iran. Hun er poet, journalist, feminist og en internasjonalt kjent menneskerettighetsaktivist. Amini har vært fribyforfatter i Trondheim siden 2009. I 2011 kom hun med diktsamlingen Kom ikke til mine drømmer med gevær, gjendiktet fra persisk av Nina Zandjani. Hun har blitt tildelt en rekke priser, bl.a. The Hellman/Hammett Award fra Human Rights Watch og The Oxfam Novib/PEN Award. UNESCO kåret Amini til den mest fremstående yngre poeten i Iran i 2005.