Forestillinger Fullt program Utvidet program
Lengde
1 time 30 min
tirsdag 30. juli 2024 - kl.16:30 Billetter kommer!

Samkome er en offentlig samling og en invitasjon til å sørge sammen. Vi inviterer alle som vil til å komme sammen med oss for en sørgestund utenfor Vår Frue kirke, med en påfølgende samtale rett etter begivenheten. 

hvordan sørge
hvordan bevege seg gjennom fortvilelse 
hvordan holde oss selv og hverandre
hvordan romme andres smerte

Samkome er et forsøk. I umulige situasjoner. I rom som allerede har falt sammen. Det finnes ingen annen vei enn å prøve. Sammen. Dette er et forsøk for i dag. Et forsøk på å sørge.

hvordan fortsette å leve 
hvordan være vertskap for det som føles umulig, 
hvordan åpne for et mykt møte. 
hvordan reparere

We are, at present, swimming in a sea of grief. That sea includes death, but it is also so much larger, encircling all sorts of sorrows. In a better world, many of these disappearances would be avoidable, even unimaginable. For now, given the loss-filled waters we inhabit, how to better navigate through them, and without drowning? How to shift course, veering closer to a more humane self and society?” 

Utdrag fra Rebellious Mourning, Cindy Milstein

Vi møtes foran Vår Frue kirke i Trondheim tirsdag 30. juli, kl. 16:30

Bio

Mia Habib er en Oslo-basert danser og koreograf og med Mia Habib Productions engasjerer hun seg i og tilrettelegger laboratorier og forskning med en rekke spesialister, inkludert kunstnere, forskere, politiske aktivister og andre. 

I den norske offentligheten har hun engasjert seg rundt temaer om kunstnerisk frihet og rasisme knyttet til det frie scenekunstfeltet. I tillegg er hun en av grunnleggerne av gruppen Jødiske stemmer, et nettverk av jøder og mennesker med jødiske røtter i Norge som står i solidaritet med Palestina.

Medvirkende

Fasilitert avMia Habib Productions med gjester
ProdusenterIda Frømyr Borgen, Nicolai Lopez
Samprodusert av:DansiT, Rosendal Teater, Olavsfest, CODA Oslo International Dance Festival, Dansens Hus Oslo, Embassy of Movement
Støttet avKulturrådet
Samkome ble tildelt en Big Pulse Dance Alliance Development Support Grant, medfinansiert av Creative Europe-programmet i EU.