4. september 2021 - kl.09:30 6 timer Gratis Sted: Rosendal Teater Fullt program Kurs og samtaler

DansiT og The DEN – Dance Expo Norway inviterer til seminar for produsenter og produserende kunstnere innen danse- og scenekunst. Seminaret vil inneholde tre bolker som fokuserer på produksjon fra idé til realitet: produksjonsprosess, teknisk planlegging og ridere, og nettverksbygging og formidling. 

The DEN – Dance Expo Norway er et bransjetreff initiert av CODA Oslo International Dance Festival i samarbeid med 12 andre institusjoner for dansefeltet. Prosjektet varer i tre år (2019-2021) og sprer seg over store deler av landet.

Send påmelding til ingeborg@dansit.no innen 24. august
NB: Seminaret inkluderer lunsj, så meld i fra om du ønsker vegetar / vegan eller har allergier.

Program

Produksjon fra idé til realitet  – lørdag 04.09.21

09:30 – 10:00 | Velkommen v/ DansiT og Stine Nilsen
10:00 – 12:00 | Produksjonsprosess v/Kirre Arneberg
12:00 – 12:45 | Lunsj (inkludert i seminaret)
12:45 – 13:45 | Teknisk planlegging og ridere v/ Stig Berg
13:45 – 14:00 | Kaffe og benstrekk
14:00 – 15:15 | Nettverksbygging og formidling v/Stine Nilsen og Kirre Arneberg 
15:15 – 15:30 | Avrunding og vei videre v/ Stine Nilsen

Etter seminaret vil det være anledning til å se følgende forestillinger:
16:00 – 16:30 | Skeleton Woman – Becker / Landgård, Lademoen Kirke
17:00 – 17:30 | Resisting Extinction – BodyCartography Project, Ladekaia

Deretter kan man spise middag på Rosendal Kafé og få med seg følgende forestilling:
19:00 – 20:00 | Alt nå – Eivind Seljeseth, Rosendal Teater sal 1

Produksjonsprosess v/Kirre Arneberg

Har du en idé til en forestilling? Hvordan oversette denne til et konkret prosjekt og realisere forestillingen. Hvordan legger du opp planleggingsløpet av produksjonen, avklarer ressurser, foretar nødvendige justeringer for å komme vel i havn? Arneberg vil bruke overordnet prosjektplanlegging som modell og nyttig verktøy for planlegging og gjennomføring.

Teknisk planlegging og ridere v/ Stig Berg

Hvordan formidler man tekniske behov på en fornuftig måte?
En teknisk rider har mange former. Hva må med når man skal ta med en produksjon inn på en ny scene? Hvordan kan man sikre at mottakeren får et best mulig bilde av dine tekniske behov og utfordringer? Hvem bør snakke sammen?
Vi tar en prat om prioriteringer og kommunikasjon innen teknisk planlegging.

Nettverksbygging og formidling v/Stine Nilsen og Kirre Arneberg 

Finnes noen triks for å formidle forestillingen sin? Hvordan finner du den rette å snakke med? Hvem snakker du med? Hvilke arenaer beveger du deg på? Hvilke festivaler passer for deg? Hvordan snakker du om forestillingen din for å kommunisere den? Nilsen og Arneberg samtaler om sine erfaringer med nettverksbygging og formidling. 

Om seminarholderne

Kirre Arneberg er prosjektleder og nasjonal koordinator for Dansenett Norge ved Dansens Hus. Arneberg var daglig leder for Ingun Bjørnsgaard Prosjekt i 10 år i tillegg til at hun har samarbeidet med en rekke ulike koreografer som produsent. Arneberg har vært prosjektleder og koordinator for CODA Oslo International Dance Festival og for ulike prosjekter ved Dansens Hus i flere år, blant annet ICE HOT Nordic dance Platform. Arneberg underviser også ved flere kunst- og kulturinstitusjoner i Norge. Hun er utdannet dansekunstner fra Ballettinstituttet, Jorunn Kirkenær, og har etterutdanning fra Handelshøyskolen BI i administrasjon- og prosjektledelse. På Høgskolen i Tromsø studerte hun Markedsføring av kunst og kultur samt Kulturpolitikk og i 2012/13 deltok hun på Lederutviklingskurset Kunstens Kvinner.

Stig Berg er teknisk ansvarlig ved SALT Art & Music i Oslo og Nordic Beats, samt produksjonsleder for Dimmu Borgir. Han har også hatt tett samarbeid med DKS som kursholder for «Eleven som arrangør». Berg har bakgrunn som tekniker med nasjonal og internasjonal erfaring fra arenaer innen flere sjangre, og har perspektiv både som gjest og vert i teknisk sammenheng.

Stine Nilsen er kunstnerisk leder og festivaldirektør for CODA Oslo International Dance Festival. Hun er utdannet danser fra Trinity Laban Conservatoire of Movement and Dance, London, og har en Master i Inclusive Dance Practice fra Middlesex University, UK. Stine var kunstnerisk co-direktør for Candoco Dance Company (UK) i perioden 2007-2017, et kompani med dansere med og uten funksjonsnedsettelse, og har turnert og undervist i inkluderende dans rundt om i hele verden.

Om The Den

The DEN – Dance Expo Norway er et 3-årig bransjetreff initiert av CODA Oslo Dance Festival som tilbyr kompetanseutvikling, bransjebygging og en internasjonal visningsplattform for dans. Det skal være en møteplass for dialog, utveksling og samhold på tvers av bransjen.

The Den er et samarbeidsprosjekt mellom alle scenene for dans i Oslo og Bærum, samt dansefestivaler i store deler av landet.

Presenteres i samarbeid mellom CODA Oslo International Dance Festival, Black Box teater, Bærum Kulturhus, Dansens Hus, Den Norske Opera & Ballett, Performing Arts Hub Norway, Oktoberdans/BIT Teatergarasjen, Ravnedans, DanseFestival Barents, Kortreist Dansefestival, Multiplié dansefestival, Kunsthøgskolen i Oslo, Stockholms Dramatiska Högskola. 

Mer om The DEN