Fullt program Kurs og samtaler Multiplié dansefestival
Pris
Gratis
Sted
Cinemateket
Lengde
2 timer
torsdag 12. april 2018 - kl.14:00

Seminar med foredrag og paneldiskusjon om den dysfunksjonelle kroppen i perspektiv av normer og restriksjoner i dansen.

Seminaret er tilknyttet danseforestillingen Bent Out of Shape laget av DEED som består av koreografene og danserne Mattias Ekholm og Suzie Davies. Forestillingen har urpremiere onsdag 11. april i Olavshallen, Lille sal.

Bent Out of Shape tar for seg den dysfunksjonelle kroppen ut fra levd og iscenesatt smerte i dansen. Ambisjonen med OUR FUTURE BODIES er å trekke opp en større debatt.

Seminaret diskuterer hva som skal til for å inkludere de annerledes kroppene, den aldrende kroppen, eller den kompromitterte kroppen i koreografi. Hva kreves for at institusjoner i alle ledd; tilskuddsordninger, visningsarenaer, kuratorer og ledere er åpne for å gi muligheter til at dansere/scenekunstnere videreutvikler sine ferdigheter på tross av de endringer kroppen gjennomgår? Med en slik mulighet vil også publikum få tilgang på uttrykk som er mer sofistikerte, kunnskapsrike og erfaringsmessig raffinerte.

Er det kun ideologisk og holdningsmessig endring som skal til for at en slik aksept blir sentral for dansefeltet?

Professor i kunstfagdidaktikk med vekt på dans, og kunstnerisk leder i Inclusive Dance Company, Tone Pernille Østern innleder seminaret med et foredrag på 45 min. Deretter er det paneldiskusjon med Tone Pernille Østern, Per Ananiassen, teatersjef ved Teaterhuset Avant Garden, og Suzie Davies og Mattias Ekholm (DEED). Seminaret modereres av Gry Ulfeng som er dramaturg for forestillingen.