Fullt program Kurs og samtaler Utvidet program
Pris
Gratis
Sted
Rosendal Kafé
Lengde
90 minutter
lørdag 18. februar 2023 - kl.16:30

Lørdag 18. Februar inviterer DansiT og NyMusikk Trondheim til et hyggelig ettermiddagsarrangement på Rosendal Kafé. Det blir varm suppe, kald drikke, work in progress-visning og inspirerende fagsamtale!

​​Komponist John Cage og koreograf Merce Cunningham startet sitt partnerskap på 1940-tallet og arbeidet sammen helt frem til nittitallet. De var begge pionerer innen samtidsdans og samtidsmusikk, og skapte eksperimentelle univers i prosjekter som på ulikt vis brakte kunstformene musikk og dans sammen, i komposisjon så vel som improvisasjon.

I lys av Cunningham og Cages arbeid deler to ferskere kunstnerduoer, Matilda Rolfsson & Anna Westberg, og Rannei Grenne & Solveig Styve Holte, sine teoretiske betraktninger og erfaringer om å arbeide interdisiplinært med dans og musikk. 

Begge duoene er aktuelle med prosjekter tilknyttet DansiT: Rolfsson og Westberg arbeider sammen i residens med Duo in Motion i forbindelse med Rolfssons stipendiatprojekt In Motion, Movements With Directions Within, mens Grenne og Styve Holte er aktuelle med oppsetningen av Sixteen Dances i samarbeid med SiTron – Sinfonietta i Trondheim på Rosendal Teater samme helg.

Samtalen ledes av Lars Ove Fossheim, leder i NyMusikk Trondheim og mangeårig jazz – og improvisasjonsmusiker.


Tidsskjema:

16:30: Velkommen  

16:40: Improvisert visning av Duo In Motion – Matilda Rolfsson og Anna Westberg

17:00-18:00: Fagsamtale – Matilda Rolfsson, Anna Westberg, Rannei Grenne og Solveig Styve Holte


Arrangementet er gratis. Begrensede plasser. Samtalen holdes på norsk.

Vi tilbyr ikke tegnspråk – eller synstolkning av dette arrangementet.

Videre kan vi anbefale en matbit i Rosendal Kafé før Sixteen Dances starter kl. 19.

Om kunstnerne

Anna Westberg er danser og har arbeidet med samtidsdans i mange ulike sammenhenger siden 1989. Hun har hatt Gøteborg som base for sin virksomhet og der fremfor alt vært tilknyttet scenekunstplassen Atalante. Siden 2014 har hun vært bosatt i Stockholm, der hun ofte arbeider ved den eksperimentelle scenen Weld. Anna har en master i Nya Performativa Praktiker fra Stockholms Konstnärliga Högskola (daværande DOCH). 

Improvisasjon i samspill med musiker har vært en stor del av hennes utøvende og sammen med kontrabassisten Nina de Heney driver hun den ambulerende festivalen Dance´nBass.

For tiden er Anna spesielt interessert i arkivaktivisme og minnesritualer, og driver et prosjekt om «Somatiske Spor» sammen med den norske danseren Siri Jøntvedt. Foto: Carl Thorborg
Matilda Rolfsson er svensk perkusjonist og fri-improvisasjonsmusiker bosatt i Trondheim. Hun er utdannet ved Institutt for Musikk NTNU og Trinity Laban Conseravtoire of Music & Dance i London, og har siden arbeidet som frilansmusiker internasjonalt, solo så vel som sammen med dansere og andre musikere – blant annet Mats Gustafsson, Lisa Ullén, Maggie Nicols, Mark Wastell samt danserne Bára Sigussdottir og Marcela Giesche. Matilda har også medvirket i flere prosjekt med Trondheim Jazzorkester. Som Kunst- stipendiat ved NTNU er hun i ferd med å utarbeide og fordype sin kunsterlige praksis i det interdisiplinære samspillet mellom musikk og dans i fri-improvisasjon. Foto: Juliane Schütz

Solveig Styve Holte er dansar og koreograf bosatt på Sunnmøre. Hun har utdanning både fra Den Norske Balletthøgskole og Skolen for Samtidsdans, og har master i koreografi fra Kunsthøgskolen i Oslo i 2015 (KHiO). Fra høsten 2019 er hun tilsatt som stipendiat i koreografi ved KHiO.

Nylige arbeid er produksjonen “Lightness: Fleire”(2017), soloen “ÆØÅ” i “About” av Ann-Christin Kongsness (2018) som blei nominert til Kritikerprisen og “Flakkande røynd” med Grenne/Holte/Lauvdal/Johannesdottir/HAiKw/ (2019), «HORDE» i samarbeid med Ingri Fiksdal (2021), og «Fra form til famling» (2022). Holte er tilknytta forskningsprosjektet «Memory Works» ledet av professor Per Roar og Merete Røstad. Sammen med Venke Sortland og Ann-Christin Kongsness er hun i redaksjonen for antologien KOREOGRAFI/ CHOREOGRAPHY gitt ut i 2016 og 2018 og 2021. Fra 2016-18 var hun formidlingskonsulent ved Dansens Hus i Oslo.

Fra 2020 arbeider Holte med å utvikle YKS, et koreografisk senter i eksisterende gårdsbebyggelse på Sunnmøre. Foto: Tale Hendnes
Rannei Grenne jobber som danser og koreograf med base i Oslo. Hun er utdannet ved Skolen for Samtidsdans 2008-2010 og har en BA i dans fra Dans och Cirkushögskolan 2010-2013.

Grenne har blant annet danset for koreografene Ingri Fiksdal og Bente Alice Westgård, og samarbeidet med koreograf og danser Solveig Styve Holte. Grenne har turnert som danser i Norge, Europa og USA. Hun har vist egne arbeid på bl.a Multiplié Dansefestival i Trondheim, Galleri Golsa i co-produksjon med Black Box Teater i Oslo, Weld i Stockholm, CODA festivalen i Oslo, og turnert med Dansenett Norge.

Grenne mottok 3-årig stipend for yngre/nyetablerte kunstnere fra Statens Kunstnerstipend i 2019. Foto: Tale Hendnes