5. april 2014 - kl.14:00 1 time (3 timer med filmprogram) Fri entré Sted: Lobbyen, Verkstedhallen Fullt program Kurs og samtaler Multiplié dansefestival

Dansehistorie og danseteori skiller gjerne mellom sosiale danser og dans som scenisk kunstform. I dette foredraget vil teaterviter og dansefaglig rådgiver i Danseinformasjonen, Ine Therese Berg, se på hvordan dagens koreografer og dansere gjennom et større fokus på prosess gir dansekunst et sterkere sosialt aspekt.

Ulike kunstneriske strategier som stedsspesifikt arbeid, arbeid med ikke-profesjonelle dansere, og publikumsinvolvering er noen elementer som vi finner igjen i årets festivalprogram, og Berg vil trekke historiske og teoretiske paralleller for å sette den sosiale dansekunsten inn en større sammenheng. Foredraget holdes i tilknytning til lørdagens dansefilmprogram.

Om Ine Therese Berg

Ine Therese Berg har MA Teatervitenskap fra Universitetet i Oslo, i tillegg til studier i idéhistorie og teaterregi. Hun er teaterkritiker i Morgenbladet og Norsk Shakespeare- og teatertidsskrift, og arbeider som faglig rådgiver i Danseinformasjonen. Der har Berg blant annet etablert Writing Movement, et nordisk-baltisk prosjekt med formål å styrke diskursen i dansefeltet. Hun er også redaktør for Danseinformasjonens kommende bokprosjekt «Bevegelser – 20 år i norsk dans». Ine Therese Berg har flere styreverv i scenekunstfeltet og tar ellers oppdrag som innebærer kuratering, kunstnerisk og faglig rådgiving, samt prosjekt– og organisasjonsutvikling.